Ion Lungu

„Eu zic că pot colabora cu toată lumea”

„Cum s-a ajuns în situaţia ca Lungu să candideze? Pentru desemnarea candidaţilor în toate municipiile reşedinţă am făcut sondaje pentru a ne testa candidaţii noştri, dar şi pentru a-i testa pe toţi cei care vor să candideze.

În baza sondajului efectuat, a ieşit fără dubiu că Lungu are o cotă de încredere şi de vot care îl face cu foarte mare probabilitate să fie în situaţia de a mai câştiga un mandat. Astfel, colegul şi prietenul nostru Bălan a renunţat la candidatură.

Vreau să îi mulţumesc lui Ioan Bălan pentru decizia luată, pentru că e una bună şi pentru el şi pentru PNL, şi pe de altă parte îi mulţumesc pentru tot ce a făcut pentru partid. A demonstrat că e un membru pe care te poţi baza atunci când eşti la greu. Sunt convins că Lungu din poziţia de candidat va câştiga Primăria şi împreună cu Flutur vor face un tandem puternic care va face lucruri bune pentru municipiu şi judeţ. Prin acest tandem s-au rezolvat două lucruri.

Important e ca Suceava are de acum un tandem şi va face multe proiecte pentru meleagurile acestea. Acest tandem creează premisele dezvoltării judeţului. Şansele de a avea jumătate plus 1 din consilierii judeţeni se consolidează fără echivoc şi sunt convins că Flutur va deveni preşedinte. Vreau să îi mulţumesc şi lui Pardău pentru că el a propus ca Flutur să devină preşedinte unic. Dl Pardău va deveni prim-vicepreşedinte la judeţ, iar Lungu va deveni preşedinte la PNL” a spus ieri, în conferinţa de presă susţinută la sediul Organizaţiei Judeţene PNL Suceava, secretarul general al PNL Ilie Bolojan.

„Evident, până în ultimul moment, poziţia noastră a fost să ne susţinem propriul candidat care a fost Ioan Bălan. Trebuie să spun că a fost un maraton greu, un maraton în opoziţie alături de Bălan, mi-aş fi dorit ca PNL să dea candidatul din interior. Calculele ne-au adus în această postură pragmatică pentru a mări şansele candidaţilor noştri pentru Primăria Suceava şi pentru CJ. Îi mulţumesc public lui Bălan pentru ce a făcut pentru PNL. I-am asigurat pe colegi că voi fi garantul unităţii PNL. Cunosc cele două structuri din teritoriu şi fac apel la înţelepciune, maturitate şi echilibru.

Aşa a fost viaţa şi în politică sunt calcule pragmatice. Îi urez bun revenit în echipă lui Lungu. Să lucrăm în tandem şi să contribuim la modernizarea judeţului. Mâine vom convoca Colegiul Director pentru a discuta probleme organizatorice. Vinerea viitoare, la ora 17, să lansăm candidaţii pentru alegeri, în prezenţa liderilor naţionali ai PNL” a făcut cunoscut, în acelaşi cadru, senatorul Gheorghe Flutur.

„Am fost conştient încă de la fuziune că îndreptăţit să fie preşedinte e Flutur. Sunt mulţumit de ce am realizat până acum. Cred că în echipa cu care am venit am reuşit să aducem echilibru şi le mulţumesc colegilor din fostul PNL pentru tot. Sunt conştient că lucrurile vor funcţiona normal în tot judeţul fără a se ţine seama de unde provin membrii, PDL sau PNL. Îi mulţumesc lui Lungu pentru revenirea în PNL. Ne onorează revenirea lui şi cred că şi pe el îl onorează. Se reface tandemul Flutur-Lungu şi cred că vor fi rezultate foarte bune” a declarat deputatul Dumitru Pardău.

La rândul său, deputatul Ioan Bălan a spus: „E un moment greu pentru mine azi. Am luat decizii care m-au avantajat, dar în principal am luat decizii bune pentru echipă. Pot să vă spun că la municipiu echipa s-a construit pentru câştigarea primăriei. Mă afectează personal în principal, dar putem merge mai departe pentru că echipa de la municipiu are ca obiectiv câştigarea primăriei.

S-a făcut sondajul care într-un fel mă onorează pentru că sunt primul din partea PNL şi în acelaşi timp îmi dă de gândit. Am văzut determinarea de care a dat dovadă echipa. În interiorul PNL sunt apreciat şi oamenii mă cunosc. Probabil că mie mi se datorează faptul că nu am transferat asta şi către cetăţeni. Ce a făcut partidul eu am urmat. Am învăţat că pentru a te numi creştin trebuie să ai ca bază Biblia. Când eşti politician te afiliezi unui statut.

Foarte cinstit vă spun că nu voi merge în alta parte. Candidatura mea a fost retrasă de mine. Mă retrag şi din funcţia de preşedinte. Noua echipă sper să conţină mulţi din cei care au fost în fosta echipă a mea. Construcţia a fost cea de om care vrea să câştige. Am crezut foarte mult în şansa mea pentru candidatura la primărie.

Ştiţi bătălia pentru alegerile prezidenţiale şi nu a fost uşoară cu toţi împotriva noastră. Atunci am ţinut cu echipa PNL şi ne-a onorat câştigul de la Suceava. Rămân ce am fost, un membru fidel al partidului la care am pus umărul. Mulţumesc tuturor.”

„Mulţumesc sucevenilor pentru că datorită lor sunt în situaţia asta care mă onorează. Vreau să mulţumesc conducerii PNL care mi-a acordat încrederea şi nu îi voi dezamăgi. Vreau să îi asigur pe toţi liberalii de toată stima şi consideraţia mea. Vom obţine rezultate bune la nivel local şi judeţean. Nu e simplu şi va fi o bătălie grea. Sper să avem o bătălie civilizată şi cu idei importante din care să câştige sucevenii.

Vreau să cred că vom avea succes. Îi mulţumesc deputatului Bălan pentru eforturile sale. Am convingerea că voi lucra destul de bine cu organizaţia locală. Îi mulţumesc lui Pardău pentru întoarcerea mea în PNL. Nu vreau să mă scuz, dar decizia am luat-o în interesul sucevenilor.

Până acum nu am fost chemat şi nu am dat cu subsemnatul. Nu sunt implicat în niciun dosar penal şi nu am fost chemat la niciun Parchet.

Eu zic că pot colabora cu toată lumea. Băişanu are loc în echipa noastră ca să construim şi să mergem mai departe. Eu fac apel la el să vină lângă noi” a spus candidatul de primar al PNL Suceava, actualul primar Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: