Carte, cinste cui te-a scris

600 de ani

 A fost scoasă zilele acestea de sub tipar, la împlinirea, în 2015, a 600 de ani de atestare documentară a satului, monografia „Pârteştii de Sus, localitate multiseculară” (Ed. Optima, Iaşi, 2015), realizată de judecătorul Dumitru V. Ciornei (astăzi defunct, dar valorificându-i-se un manuscris despre satul natal), înv. prof. Mariana Mireuţă şi ec. Ioan Andronic.

Volumul este constituit din două părţi: prima conţine monografia abia acum tipărită a judecătorului Dumitru V. Ciornei, iar a doua „prezintă câteva aspecte colectate de învăţătoarea Mariana Mireuţă, fiica lui Gheorghe şi Vasile Creţu din Pârteştii de Sus, în majoritate cu dorinţa de a descoperi cititorilor evenimentele succedate de-a lungul vremurilor” (Prefaţă, p. 5) (D.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: