Pentru că au cerut şi alte documente în afara cardului de sănătate

Medici sancţionaţi

Mai mulţi medici au fost sancţionaţi de echipele de control de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru că au solicitat pacienţilor şi alte documente în afara cardului de sănătate.

Şeful CAS Suceava, ec. Cristi Bleorţu, a precizat, recent, că, în urma verificărilor Departamentului de control, în primele 10 luni ale lui 2015, s-au constatat şi situaţii în care furnizorii solicitau persoanelor asigurate posesoare de card şi alte documente, precum adeverinţe emise de CAS, adeverinţe de salariat, cupon de pensie etc. De asemenea, au fost şi cazuri în care s-a refuzat acordarea serviciilor medicale persoanelor asigurate care nu aveau card naţional emis încă, dar aveau dreptul să beneficieze de servicii medicale. În aceste situaţii, furnizorii respectivi trebuia doar să verifice situaţia asiguratului, accesând sistemul informatic pe baza CNP-ului persoanei respective, nefiind nevoie de alte documente.

„Persoanele asigurate care au card naţional nu trebuie să solicite Casei de Asigurări de Sănătate Suceava adeverinţe de asigurat, deoarece dovada de asigurat este cardul naţional. De asemenea, asiguraţii trebuie să anunţe CAS Suceava, prin transmitere de documente doveditoare, orice modificare a calităţii de asigurat, pentru ca instituţia noastră să poată opera în timp util aceste informaţii” a mai declarat Cristi Bleorţu.

Potrivit informaţiilor CAS, din cele 439.454 de carduri naţionale tipărite pentru persoanele asigurate din judeţul Suceava, 21.684 au fost returnate instituţiei de Poşta Română, din acestea doar 9107 fiind distribuite persoanelor asigurate care le-au solicitat în perioada 9 ianuarie – 26 noiembrie. În perioada menţionată, 3810 persoane au informat CAS că au pierdut cardul şi au primit adeverinţe de înlocuire a acestuia, iar alte 7929 au beneficiat de astfel de adeverinţe întrucât nu primiseră cardul de sănătate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: