Comunicarea modernă şi pericolele ei

Telefonul mobil, tableta, sistemele wi-fi, au devenit în ultimii ani nu doar un accesoriu, ci mai ales un obiect indispensabil de care mulţi dintre noi nu ne mai putem lipsi. Majoritatea utilizatorilor de tablete şi de telefoane mobile folosesc reţele Wi-Fi publice pentru a naviga online. Aceasta este una dintre cele mai populare metode folosite pentru a accesa Internetul, urmată de reţelele de telefonie mobilă, dar mulţi utilizatori nu conştientizează pericolele care se ascund în spatele reţelelor Wi-Fi publice, în special faptul că transferul de informaţii poate fi cu uşurinţă interceptat, inclusiv datele de autentificare la conturile de pe diverse pagini web.

Este însă această utilizare excesivă fără consecinţe? Răspunsul la această întrebare, controversele ştiinţifice despre potenţialele efecte negative datorate utilizării intensive, apariţia recomandărilor la nivel mondial pentru unele categorii de utilizatori mai sensibili precum copiii şi femeile însărcinate şi alte aspecte ale comunicării moderne vor fi abordate, pe baza informaţiilor de ultimă oră, în cadrul dezbaterii cu tema „Tehnologii de telecomunicaţii. Potenţiale consecinţe ale utilizării intensive”, care are loc astăzi, 13 noiembrie 2015, de la ora 17, la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni. Moderatorul dezbaterii va fi Adrian Vornicu, un fălticenean specializat în bioelectronică în Franţa, membru al Asociaţiei de Bioelectronică Vincent şi reprezentant al Societăţii Comosystems Franţa. Intrarea la eveniment este liberă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: