Ungaria a început planificarea traseului gardului anunţat a fi construit la graniţa cu România

Militari, poliţişti şi ingineri ungari marcau miercuri traseul gardului pe care Budapesta a anunţat că vrea să-l ridice la frontiera cu România, în prelungirea celui de la graniţa cu Serbia, relatează Reuters. Potrivit reporterului Reuters aflat la intersecţia graniţelor dintre Ungaria, Serbia şi România, topografi şi ingineri planificau traseul gardului. Circa zece poliţişti şi militari se aflau de asemenea la faţa locului.

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a anunţat marţi că guvernul de la Budapesta a decis să înceapă pregătirile în teren pentru extinderea la graniţa cu România a gardului pe care îl construieşte la frontiera cu Serbia, pentru a face faţă unei eventuale schimbări a rutei folosite de imigranţi. „Am luat decizia de a începe lucrările pregătitoare pentru construirea unui gard începând de la graniţa ungaro-sârbo-română pe o lungime rezonabilă, în eventualitatea mutării presiunii migraţioniste în direcţia României”, a spus şeful diplomaţiei ungare.

Szijjarto a precizat că măsura este necesară întrucât traficanţii de persoane care acţionează de-a lungul graniţei cu Serbia îşi modifică ruta către graniţa cu România şi este probabil ca presiunea migraţionistă să se mute în direcţia României. Ulterior, premierul român Victor Ponta a declarat că decizia Ungariei de a ridica un gard la graniţe nu rezolvă nimic din problemă refugiaţilor şi „scoate Ungaria din Europa”.

Ungaria a închis complet, marţi, graniţa sa de sud cu Serbia pentru a opri fluxul de imigranţi care veneau dinspre această ţară în drumul spre Europa occidentală şi a început punerea în aplicarea a unei noi serii de legi dure anti-imigraţie.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: