Noua alianţă de la Chişinău a finalizat programul de guvernare

aliantaLiderii noii coaliţii de la Chişinău au finalizat ieri discuţiile în privinţa programului de guvernare, acesta urmând să fie prezentat astăzi în parlament de către premierul desemnat Valeriu Streleţ. „Am pus punctul final pe programul de guvernare. Mâine (joi) vor fi prezentaţi toţi membrii guvernului”, a declarat liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM), Vlad Filat, citat de Radio Chişinău.

Declaraţii în acest sens au fost făc
ute şi de liderii celorlalte două formaţiuni din Alianţa pentru Integrare Europeană-3 — Partidul Democrat şi Partidului Liberal—, respectiv Marian Lupu şi Mihai Ghimpu.

Parlamentul Republicii Moldova urmează să se reunească astăzi în sesiune plenară pentru a supune la vot propunerile pentru echipa guvernamentală a lui Valeriu Streleţ, desemnat luni de preşedintele Nicolae Timofti să formeze noul executiv.

Valeriu Streleţ (45 de ani) este a doua opţiune a Partidului Liberal Democrat — formaţiune căreia îi revine funcţia de premier conform acordului de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană-3 —, după ce candidatura ministrului în exerciţiu al educaţiei, Maia Sandu, nu a fost agreată de celelalte două partide din coaliţie.

Pentru învestirea noului guvern sunt necesare 51 de voturi din cele 101 ale forului legislativ de la Chişinău, iar noua alianţă dispune de 52 de mandate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: