Vicepreşedintele Camerei Lorzilor a demisionat, după ce a fost filmat în compania unor prostituate, consumând droguri

lord-sewelVicepreşedintele Camerei Lorzilor, John Sewel, a fost obligat să demisioneze din funcţie, după ce tabloidul The Sun a difuzat duminică fotografii şi o înregistrare video în care acesta apare în compania unor prostituate, consumând cocaină, relatează AFP. Lordul scoţian John Sewel, un bărbat căsătorit de 69 de ani, fost subsecretar de stat pentru Scoţia în guvernul lui Tony Blair, apare în compania a două prostituate în imaginile difuzate duminică de The Sun. În una din imagini, Sewel a fost surprins prizând cocaină, în circumstanţe scandaloase. Într-o altă captură video, acesta semnează un cec de 200 de lire sterline pentru una dintre prostituate.

„Aceste dezvăluiri despre comportamentul lordului Sewel sunt şocante şi inacceptabile. Lordul Sewel a demisionat în această dimineaţă (duminică) din funcţia de preşedinte al comisiilor parlamentare”, titlul oficial care desemnează postul de preşedinte adjunct al Camerei superioare a parlamentului britanic, a declarat într-un comunicat preşedintele Camerei Lorzilor, baroneasa Frances D’Souza. „Aceste acuzaţii grave vor fi transmise responsabilului cu regulamentul din Camera Lorzilor, precum şi poliţiei pentru ca o anchetă urgentă să se desfăşoare”, a adăugat ea.

Camera Lorzilor are posibilitatea de a-i exclude din parlament pe aleşii care nu respectă codul de conduită al instituţiei. Membru pe viaţă în Camera Lorzilor după ce a fost înnobilat de către regină, lordul Sewel ar putea să fie primul lord care este exclus din parlament, potrivit noilor reguli la introducerea cărora a contribuit personal. El şi-a dat concursul la elaborarea unui cod de conduită pentru membrii legislativului britanic, care insistă ca lorzii să acţioneze „cu altruism, integritate, responsabilitate, transparenţă şi onestitate”, remarcă AFP.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: