În judeţul Suceava, în primele 6 luni ale anului

Decesele provocate de bolile aparatului circulator au o pondere de 65%

DSP-Picture-649-(5)Bolile aparatului circulator continuă să reprezinte principala cauză de deces în judeţul Suceava, 2698 de suceveni fiind răpuşi de aceste boli, în primele 6 luni ale acestui an, însemnând 65% din totalul deceselor survenite în perioada menţionată. Dintre pacienţii decedaţi, 727 sufereau de boli cerebro-vasculare, la aproape un sfert dintre ei decesul a fost cauzat de diferite forme de cardiopatie ischemică, iar la 305 – de infarct miocardic. Majoritatea persoanelor cu boli ale aparatului circulator au murit la domiciliu, doar în cazul a 573 decesul survenind în spital.

Aproape 700 de suceveni au murit de cancer, în prima jumătate din acest an, din care 118 au avut tumori ale traheii, bronhiilor şi plămânilor, 69 persoane au suferit de cancer la stomac, cancerul la sân fiind pe locul III, cu 33 de persoane decedate.

În ordinea principalelor cauze de deces din judeţul Suceava, urmează bolile aparatului respirator, cu 214 decese, 96 au fost determinate de pneumonie, apoi urmează bolile digestive, care au provocat decesul a 168 de persoane din judeţ, 75 fiind bolnave de ciroză.

În rândul deceselor, cele provocate de diferite traumatisme şi de otrăviri se află pe locul V, fiind 175 de astfel de decese.

Contraste la Siret, cea mai mare mortalitate generală, zero mortalitate infantilă

Pe zone, mortalitatea generală cea mai ridicată este pe teritoriul municipiului Suceava – 1212 de decese, urmând Fălticeni – 844 decese raportate, Rădăuţi – 766 decese, Gura Humorului – 403, Câmpulung Moldovenesc – 358 decese, Vatra Dornei – 300 persoane decedate din ianuarie şi până în iunie, inclusiv, şi Siret–191 decese. În această din urmă localitate, raportat la cei 27.196 locuitori, se constată cea mai crescută mortalitate generală, fiind de 14 la mia de locuitori, cea mai scăzută mortalitate generală fiind la Rădăuţi – 9,3.

 În ce priveşte decesele generale, mortalitatea infantilă, pe total judeţ, se menţine la cote ridicate, fiind de 10,1, peste media naţională, de 9,1 la mia de locuitori. În teritoriul Suceava, la Rădăuţi, Gura Humorului şi Vatra Dornei, mortalitatea infantilă este sub media naţională, oscilând între 5,6 şi 8,9 la mia de locuitori, în timp ce la Câmpulung este de 16,6, iar la Fălticeni – 15,5. La polul opus se află zona Siretului, unde mortalitatea infantilă este zero.

 Aproximativ 80% din decesele din judeţul Suceava au survenit la persoane de 65 de ani şi peste această vârstă.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Stress-ul și neliniștea din familii,la serviciu sunt principalii factori.Vin venetici din județele limitrofe și trag cu dinții să fie șefi în Suceava și apoi sucevenii sunt frecați de niște tâmpiți care au știut să dea din coate să fie șefi.Afară veneticii ,măritate și făcute șefe la apelul de seară.!!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: