Sechestru pe bunuri de 2 miliarde de euro ale unui grup mafiot calabrez ce controla societăţi şi în România

 Justiţia italiană a pus ieri sub sechestru bunuri în valoare de circa două miliarde de euro aparţinând unui grup al mafiei calabreze care opera în sectorul pariurilor şi care controla societăţi şi în România, informează un comunicat citat de AFP şi Reuters. Printre bunurile puse sub sechestru figurează circa 1.500 de săli de pariuri precum, 82 de site-uri de pariuri şi aproape 60 de societăţi, dintre care 11 operau în străinătate. Parchetul din Reggio Calabria (sud) a emis 28 de mandate de arestare împotriva principalilor responsabili şi a luat măsuri, precum arest la domiciliu sau obligaţia de a prezenta la poliţie, în cazul a alte 23 de persoane, potrivit aceleiaşi surse.

Aceste persoane care fac parte din ‘Ndrangheta, mafia calabreză, „au exercitat de manieră abuzivă, cu ajutorul unor societăţi malteze, activitatea în domeniul pariurilor pe întreg teritoriul naţional, spălând astfel importante sume de bani de origine ilegală”, precizează comunicatul.

Grupul infracţional „care controlează societăţi în Austria, Spania şi România, cu un sediu stabil în Malta, a operat în trecut cu licenţe din Antilele Olandeze, Panama şi România”, potrivit aceleiaşi surse.

Printre cele 11 societăţi străine, şase sunt malteze, două din România, alte două spaniole şi una din Austria.

Potrivit Direcţiei antimafia (DIA) din Palermo, a fost „una dintre cele mai mari capturi realizate vreodată”, fiind în total puse sub sechestru 33 de societăţi, în principal în sectorul producţiei de ciment, sute de case, vile şi imobile, 80 de conturi bancare, 40 de poliţe de asigurare şi peste 40 de autovehicule.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: