Rugbi, juniori U18

Echipa LPS Suceava luptă pentru un loc pe podiumul de premiere la turneul final

Pe parcursul acestei săptămâni, echipa Liceului cu Program Sportiv din Suceava participă la turneul final al Campionatului Naţional de rugbi pentru juniori sub 18 ani. La capătul unui sezon regulat în care au avut parte de multe surprize neplăcute, mai ales la nivelul arbitrajelor, rugbiştii echipei LPS Suceava au reuşit să se califice în ultima fază, după un meci de baraj câştigat în faţa celor de la Steaua Bucureşti.

„Este o performanţă pentru noi faptul că am ajuns printre primele opt echipe din ţară la juniori U18. Mă bucur că, până la urmă, am reuşit calificarea la turneul final, o ultimă fază a competiţiei în care ne dorim o clasare cât mai bună. Avem o generaţie remarcabilă care merită mai mult. Jucătorii noştri sunt foarte motivaţi şi sunt convins că vor face o figură frumoasă. Deşi suntem în vacanţă, echipa s-a pregătit tot timpul, deoarece vom avea o misiune destul de dificilă în faţa unor echipe puternice, mai ales a celor de la cluburile private, ce au investit foarte mulţi bani şi au adus jucători din toată ţara.

Cele două grupe vor avea doi capi de serie pe care-i cunoaştem deja, „Tomtanii” Constanţa şi CSI Pantelimon Bucureşti. În faţa acestor două formaţii va fi greu de câştigat, dar cu celelalte ne vom bate de la egal la egal. Mi-ar place să cădem în grupă cu Stejarul Buzău”, a declarat antrenorul sucevean, Dumitru Livadariu.

La acest turneu final, sucevenii vor evolua alături de alte 7 echipe calificate din ţară. Din Muntenia s-au calificat trei echipe, CS „Tomtanii” Constanţa, CSO Pantelimon Bucureşti şi CT „Dinicu Golescu” Bucureşti, primele două fiind favorite la medalii, Transilvania va fi reprezentată de echipa RCMUV Timişoara, în timp ce din Moldova au mers formaţiile CSŞ Unirea Iaşi, CSŞ Bârlad, RC Stejarul Buzău şi, nu în ultimul rând, LPS Suceava.

Elevii lui Dumitru Livadariu vor avea în total patru meciuri la acest turneu, câte unul la două zile, primele trei fiind în grupă, iar ultimul de clasament, în funcţie de rezultatele obţinute anterior.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI