La Bilca

A IV-a ediţie a Festivalului-concurs interjudeţean „Vasile Mucea”

Căminul Cultural din comuna Bilca va găzdui pentru al patrulea an consecutiv Festivalul-concurs interjudeţean „Vasile Mucea”. Evenimentul va avea loc, marţi, 14 aprilie, începând cu ora 13.

Organizat de Consiliul Judeţean Suceava prin Centrul Cultural “Bucovina” Suceava, Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Primăria şi Consiliul Local al comunei Bilca, în memoria regretatului rapsod bilcan Vasile Mucea, festivalul-concurs îi va avea ca invitaţi speciali pe Ana Ilca Mureşan, Sorin Filip şi Ansamblul folcloric „Florile Bucovinei” Rădăuţi.

Potrivit organizatorilor, Festivalul-concurs interjudeţean „Vasile Mucea” urmăreşte promovarea rapsozilor populari şi a tarafurilor tradiţionale din Bucovina, păstrarea costumului tradiţional, conservarea şi promovarea folclorului muzical specific vetrelor folclorice pe care le reprezintă.

Concursul va fi organizat pe trei secţiuni: solist vocal care se acompaniază la vioară sau cobză (soliştii, pe lângă instrumentul cu care intră în concurs, pot fi susţinuţi de un grup instrumental tradiţional); taraf tradiţional cu solist (vocal sau instrumentist) sau grup vocal; rapsod popular (solist vocal, instrumentist), cu vârsta minimă 60 de ani.

Vasile Mucea, recunoscut de folclorişti ca unul dintre cei mai autentici rapsozi populari ai Bucovinei, a întemeiat încă din anii 50 taraful „Bujor” din Bilca. Vasile Mucea a reprezentat cu adevărat valoarea artistică şi estetică a nordului Bucovinei, în speţă vatra etnofolclorică Bilca.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: