Peste 600 de elevi şi copii au vizitat Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni

Marţi, 7 aprilie, între orele 9 şi 14, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni a organizat „Ziua porţilor deschise”, în contextul programului iniţiat de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, intitulat „Şcoala altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

La activitate au participat peste 600 de elevi însoţiţi de educatori şi profesori, de la diferite instituţii de învăţământ din Suceava, Fălticeni, Fântâna Mare şi Rădăşeni.

Dacă cei mai mici au fost atraşi în special de maşinile, tehnica şi mijloacele de intervenţie cu care se pregătesc jandarmi, elevii din anii terminali de liceu au fost interesaţi mai mult de oferta educaţională a instituţiei, de criteriile şi modalitatea de desfăşurare a concursului de admitere şi de dotarea spaţiilor de cazare şi de învăţământ.

Itinerarul parcurs de elevi a început cu vizionarea filmului de prezentare a şcolii şi cu oferirea de răspunsuri pentru cei dornici de mai multe detalii, după care a urmat prezentarea tehnicii şi a mijloacelor de intervenţie specifice structurilor de jandarmi, prezentarea maşinilor şi autospecialelor de intervenţie, vizitarea laboratoarelor de specialitate (informatică, limbi străine, criminalistică, circulaţie rutieră) şi a sălii de sport.

Pentru să se apropie sărbătorile pascale, vizitele s-au încheiat la biserica cu hramul „Sf. Mc. Gheorghe şi Mina”, aflată în incinta şcolii.

tehnica-1 DSC_0075

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: