Gestionarea câinilor din municipiului Fălticeni a fost discutată cu asociaţiile de proprietari

> Astăzi este programată o nouă întâlnire pe această temă

consultare_publica_primaria_falticeniIntenţia Primăriei Fălticeni de a institui un regulament pentru gestionarea câinilor pe raza municipiului a fost discutată cu persoanele care coordonează activitatea asociaţiilor de proprietari.

Cu prilejul unei consultări care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, primarul Gheorghe Cătălin Coman le-a prezentat preşedinţilor şi administratorilor asociaţiilor de proprietari motivele care fac necesară instituirea unui regulament care să reglementeze deţinerea câinilor şi situaţia câinilor fără stăpân.

„Ne confruntăm în continuare cu un număr foarte mare de câini care ne sunt aduşi din alte localităţi. Practic, nu reuşim să facem faţă acestei situaţii. După ce regulamentul va intra în vigoare, vom concesiona serviciul pe care îl avem înfiinţat la nivelul primăriei către o asociaţie de protecţie a animalelor care să deruleze activităţile specifice: prinderea, adăpostirea, sterilizarea, deparazitarea, îngrijirea, eutanasierea câinilor bolnavi incurabili sau agresivi printr-o dispoziţie a primarului, după ce medicul veterinar pune diagnosticul. Toate aceste activităţi, la care se adaugă asigurarea hranei, înseamnă bani pe care îi vom da de la bugetul local pentru a ţine sub control problema câinilor în municipiul Fălticeni”, a precizat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Consultările pe tema regulamentului pentru gestionarea câinilor vor continua în această săptămână. Astăzi, de la ora 15, este programată o întâlnire la Primăria Fălticeni la care sunt aşteptate toate persoanele interesate de acest subiect.

De asemenea, municipalitatea primeşte propuneri de îmbunătăţire a regulamentului, propuneri care pot fi depuse în scris, la registratura Primăriei Fălticeni, sau electronic pe adresa falticeni@falticeni.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: