Declaraţia aferentă cotei de lapte trebuie obligatoriu depusă până pe 14 mai

> Orice întârziere poate genera blocarea cererilor pentru acordarea sprijinului cuplat în sectorul zootehnic

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Suceava atenţionează pe operatorii care achiziţionează lapte, dar şi pe producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe că, în perioada 1 aprilie-14 mai, trebuie depuse declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzările directe efectuate în anul de cotă 2014-2015. Astfel, producătorii deţinători de cotă pentru vânzări directe trebuie să completeze declaraţia anuală conform datelor din Caietul fermierului. Este important de menţionat că producătorul care deţine cotă pentru vânzări directe trebuie să depună declaraţia anuală, chiar dacă nu a comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă”, arată Iacob Caciur, directorul executiv al APIA Suceava.

La fel, cumpărătorii de lapte vor completa şi depune, tot la Centrul Judeţean al APIA, cantitatea de lapte achiziţionată în anul de cotă 2014-2015, termenul limită fiind tot ziua de 14 mai. De specificat este faptul că, pentru producătorii care nu vin la termen cu declaraţia anuală privind cantităţile achiziţionate, sunt calculate penalităţi pentru fiecare zi calendaristică de întârziere, începând cu data de 15 mai. Penalitatea reprezintă suma corespunzătoare taxei datorate pentru o depăşire de 0,01% din cantităţile de lapte care i-au fost livrate de producători pentru fiecare zi calendaristică de întârziere, sumă care va fi cuprinsă între 100 de euro şi 100.000 de euro. APIA atenţionează operatorii economici şi producătorii de lapte că orice întârziere în depunerea declaraţiilor anuale poate genera blocarea depunerii cererilor pentru acordarea sprijinului cuplat în sectorul zootehnic, pentru vacile de lapte, respectiv a cererii unice de plată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: