Putin, Merkel şi Hollande vor discuta vineri măsuri care să pună capăt războiului din Ucraina

iKrUQ5p2dWQgLiderii Rusiei, Germaniei şi Franţei, respectiv Vladimir Putin, Angela Merkel şi Francois Hollande se vor întâlni astăzi la Moscova, pentru a discuta măsuri destinate să pună capăt, în cel mai scurt timp, războiului din Ucraina, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al şefului statului rus, confirmând astfel anunţul făcut anterior de preşedintele francez. „Confirm că, într-adevăr, mâine (vineri) sunt programate discuţii la Moscova între Putin, Merkel şi Hollande, în cadrul cărora cei trei lideri vor discuta ce pot face în mod concret ţările lor pentru a pune capăt războiului civil din sud-estul Ucrainei, unde situaţia s-a înrăutăţit semnificativ în ultimele zile”, a afirmat Peskov, citat de agenţia TASS.

„Franţa vrea să evite un război” în Ucraina, prin mijloace diplomatice, a subliniat şeful statului francez, adăugând că în cadrul vizitei la Kiev nu vrea să discute furnizarea de arme părţii ucrainene. Totodată, el a spus că nu este de dorit aderarea Ucrainei la NATO. „Trebuie să spunem clar acest lucru (legat de aderarea la NATO, n.red), tuturor ţărilor ar trebui să le spunem adevărul, inclusiv faptul că nu suntem încă pregătiţi pentru aceasta”, a afirmat Hollande, citat de TASS.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: