Hartă a riscurilor şi capacităţilor de intervenţie în situaţii de urgenţă

> Procedura va avea la bază studierea istoricului evenimentelor periculoase din ultimii 25 de ani, luaţi în calcul fiind şi agenţii economici potenţiali generatori de riscuri

DSC00391O şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a avut loc ieri, la convocarea lui Florin Sinescu, preşedintele acestei structuri şi prefect al judeţului Suceava. Întâlnirea a avut drept scop identificarea potenţialelor riscuri generatoare de situaţii de urgenţă şi a capacităţilor existente, în vederea întocmirii Registrului de riscuri şi capacităţi de la nivel naţional în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă. Pe durata discuţiilor s-a stabilit că, în sensul celor amintite, judeţul Suceava va fi cartat pe zone, din punct de vedere al tipurilor de risc generatoare de situaţii de urgenţă.

DSC00408Potrivit prefectului Sinescu, procedura va avea la bază istoricul evenimentelor pe ultimii 25 de ani, respectiv cele cu referire la inundaţii, avalanşe, alunecări de teren, incendii de pădure, explozii şi intervenţii majore de căutare-salvare persoane. De asemenea, în calcul vor fi luaţi principalii agenţi economici potenţiali generatori de riscuri, pe domenii de activitate, dar şi alte riscuri producătoare de situaţii de urgenţă, cum ar fi cele de natură chimică şi accidentele cu consecinţe deosebit de grave. Totodată, va fi elaborat Registrul de capacităţilor, detaliat pe municipii, oraşe, comune şi sate, cuprinzând toate resursele de care acestea dispun.

„Este importantă realizarea acestei hărţi pentru intervenţia în situaţii de urgenţă şi, în mod special, inventarierea capacităţilor din judeţul nostru, cu poziţionarea lor faţă de zonele de risc. Trebuie să ştim la ce putem apela în caz de nevoie, indiferent că în cauză sunt structuri de stat sau agenţi economici privaţi. Astfel, intervenţiile vor putea fi făcute în timp de reacţie mai scurt, iar consecinţele producerii unui posibil dezastru vor putea fi restrânse. Pe baza acestor informaţii se vor elabora inclusiv procedurile operaţionale de intervenţie standard” a precizat prefectul Florin Sinescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: