Ucraina

Adoptarea unor noi sancţiuni riscă să destabilizeze Rusia

> susţine vicecancelarul Germaniei

GabrielO nouă înăsprire a sancţiunilor împotriva Rusiei riscă să destabilizeze ţara şi să o arunce în haos, iar aceasta ar fi contrar intereselor Europei, a estimat vicecancelarul german Sigmar Gabriel, ministru al economiei, într-un interviu apărut ieri, potrivit AFP. „Scopul (sancţiunilor) nu a fost niciodată împingerea Rusiei în haos politic şi economic”, a declarat ministrul german pentru publicaţia Bild am Sonntag. „Cei care doresc aceasta vor provoca o situaţie mult mai periculoasă pentru noi toţi în Europa”, a adăugat el, subliniind că Rusia este o putere nucleară. Scopul sancţiunilor a fost de a aduce Rusia la masa negocierilor în criza ucraineană, a amintit el. „Cei care vor să destabilizeze economic şi politic Rusia au obiective complet diferite”, a declarat vicecancelarul german.

Sunt unii în Europa şi Statele Unite care vor pur şi simplu să vada vechiul lor rival Rusia în genunchi, a avertizat acesta. „Nu este în interesul nici al Germaniei, nici al Europei. Noi dorim doar să rezolvăm criza din Ucraina, nu să punem Rusia în genunchi”, a explicat ministrul german al economiei.

Puterile occidentale au acuzate în repetate rânduri Rusia de implicare activă în criza ucraineană, prin furnizarea de voluntari şi arme rebelilor din estul Ucrainei, ceea ce Moscova a negat categoric.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: