China

Un fals medic al cărui remediu miraculos erau laxativele, condamnat la 15 ani de închisoare

Un fals medic chinez care recomanda deshidratarea ca remediu miraculos a fost condamnat la 15 ani de închisoare, după decesul ultimului său pacient căruia îi administrase un puternic laxativ, scrie AFP citând presa locală. Hu Wanlin, care se autoproclama vindecător universal, ar fi făcut 16 victime în „cariera” sa întreruptă de sejururi în spatele gratiilor. Convins că apa este mama tuturor infecţiilor, şarlatanul de 65 de ani impunea pacienţilor tratamente cu sare Glauber (sulfat de sodiu) pe post de laxativ. Potrivit ziarului Global Times, un tribunal din provincia Henan (centrul Chinei) l-a găsit pe Hu vinovat că a cauzat decesul unui student de 22 de ani, pe care îl primise, alături de alţi tineri, ca discipol al său.

Nu este prima dată când Hu Wanlin a fost condamnat la închisoare pentru practicarea ilegală a medicinei, dar a beneficiat de mai multe decizii de repunere în libertate.

Printre foştii săi pacienţi care au decedat se numără primarul de atunci al oraşului Luohe din aceeaşi provincie.

Locuitorii din China rurală, puţin sau deloc protejaţi de o asigurare de sănătate, recurg frecvent la medicina alternativă, iar scandalurile în domeniu nu sunt rare, scrie AFP.

 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI