Fetița de o lună, moartă în condiții suspecte la Mălini, a fost ucisă de propria mamă

● Dacă va fi găsită „întreagă la minte”, Iuliana Andreea Ciubotariu, de 22 de ani, din Bacău, riscă până la şapte ani de închisoare

 Iuliana Andreea Ciubotariu, de 22 de ani, din Bacău, este cercetată pentru pruncucidere. Tânăra femeie a confirmat bănuielile procurorilor şi a recunoscut că şi-a sufocat pruncul, o fetiţă de numai o lună, deşi primul suspectat de comiterea faptei era noul ei concubin, Toader Asandei, de 32 de ani, din satul Pâraie, comuna Mălini.

Femeia de etnie romă şi copilul trăiau în casa lui de numai câteva zile, după ce mama fugise din spital cu tot cu nou-născutul bolnav de pneumonie.

Iuliana Andreea Ciubotaru trăise până atunci în localitatea Râşca, cu un alt bărbat de etnie romă, împreună cu care mai are o fetiţă de 1,5 ani, rămasă în îngrijirea lui.

Pe 21 octombrie, femeia a născut cel de-al doilea copil, dar cu care la începutul lunii noiembrie s-a reîntors în spital pentru că micuţa se îmbolnăvise de pneumonie.

O femeie cunoscută la Secţia Pediatrie i-a făcut tinerei cunoştinţă cu Toader Asandei, de 32 de ani, din satul Pâraie, comuna Mălini. Pentru că acesta i-a spus că „nu bate femeile”, Iuliana a fugit din spital cu tot cu pruncul nerefăcut după boală şi s-au mutat la el, la Mălini. Între timp, bărbatul din Râşca, tatăl celor două fetiţe, nu şi-a mai găsit femeia în spital şi a declarat-o dispărută.

În dimineaţa zilei de 18 noiembrie, aflată la noua reşedinţă, tânăra mamă şi noul concubin au sesizat poliţia, prin „112”, că fetiţa de o lună nu mai sufla.

Fiind bolnavă de pneumonie, s-a crezut la început că boala ar fi cauza decesului micuţei, dar legiştii au descoperit repede că pruncul murise violent, prin asfixie mecanică.

Femeia a recunoscut în faţa anchetatorilor că, în noaptea de 17 spre 18 noiembrie, deoarece copilul plângea prea mult, i-a apăsat tare, pe gură, mâneca unei haine, presându-i totodată şi toracele, astfel că, în scurt timp, copilul a încetat să mai respire.

„Suspecta a fost reţinută 24 de ore, urmând ca ulterior să fie supusă unei expertize neuropsihiatrice pentru a se stabili dacă a avut discernământ în timpul comiterii faptei” a declarat subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.  

Mama ucigaşă suferă de un retard uşor, fiind încadrată în gr. II de handicap.

Dacă experţii vor considera că Iuliana Ciubotariu era „întreagă la minte” când şi-a sufocat pruncul, aceasta riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la şapte ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: