Din prima tranşă de vaccinuri repartizată Sucevei

Medicii de familie vor primi vaccinuri cu „porția” de 6-7 doze

Prima tranşă de 1990 de doze de vaccin antigripal va ajunge astăzi la Direcţia de Sănătate Publică Suceava, iar cel mai probabil joi vaccinurile vor fi distribuite medicilor de familie din judeţ, în „porţii” de câte 6-7 doze.

În această situaţie vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon va începe săptămâna viitoare, conform calendarului stabilit, vizând reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon, a informat Ministerul Sănătăţii.

Reamintim că DSP Suceava a solicitat ministerului 35.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea gratuită împotriva gripei a persoanelor cu risc major de îmbolnăvire. Jumătate din cantitatea de vaccin este destinată persoanelor cu afecţiuni medicale cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice. Vor mai fi vaccinate cu prioritate persoanele cu vârste de peste 65 de ani, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personalul medical, gravide.

Anul acesta, Ministerul Sănătăţii va utiliza 500 000 de doze de vaccin gripal, pentru campania de imunizare antigripală, care se va derula, ca de obicei, în cadrul cabinetelor medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

Deocamdată, evoluţia îmbolnăvirilor specifice sezonului rece la Suceava în săptămâna 10-16 noiembrie nu este în măsură să îngrijoreze, întrucât nu a apărut niciun caz de gripă, iar numărul cazurilor de infecţii ale căilor respiratorii superioare (IACRS) şi a pneumopatiilor este mai scăzut ca în săptămâna precedentă, chiar şi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit datelor DSP Suceava, au fost raportate 2061 cazuri de IACRS, cu 51 de internări, şi 369 de pneumopatie, cu 33 internări.

Medicii reamintesc însă că păstrarea regulilor de igienă personală, în special spălatul pe mâini cu apă şi săpun, reprezintă una din metodele cele mai eficiente de prevenire a îmbolnăvirilor şi atrag atenţia cadrelor didactice şi părinţilor să îndrume elevii în acest sens.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI