Symmetrica: Ce riscuri și cheltuieli suplimentare aduce pavarea cu produse de proastă calitate

> Pavelele de proastă calitate trebuie schimbate o dată la 2 – 3 ani, iar o lucrare de bună calitate poate rezista până la 20 de ani
 

Pentru o economie de 10 euro/mp, românii care aleg pavarea curților cu produse de proastă calitate riscă să piardă mai mult decât investesc inițial, potrivit unei analize realizate de Symmetrica, liderul pieței locale de pavele și borduri vibropresate și cel mai mare producător autohton. “Prețul este, pentru peste jumătate dintre românii care folosesc pavele pentru amenajarea curții, un criteriu esențial în procesul de achiziție al produselor. Din păcate, un preț mai mic atrage după sine și o calitate mult mai scăzută a produselor care, de cele mai multe ori, se deteriorează și trebuie schimbate într-o perioadă de timp scurtă” a declarat Sebastian Bobu, director executiv al Symmetrica. Conform calculelor Symmetrica, în acest moment un român cheltuie între 25 și 35 de euro pe mp pentru efectuarea unei lucrări complete, iar suprafața medie pavată a unei curți este cuprinsă între 100 și 200 de metri pătrați. Costul pe metrul pătrat include atât pavelele și bordurile, cât și terasamentele și materialele auxiliare (balast, beton, ciment, nisip etc.). „Diferența între pavarea cu produse de calitate îndoielnică și produse de calitate superioară este de doar 10 euro / mp. Trebuie însă ținut cont de faptul că, în cazul optării pentru produse de calitate inferioară, riscurile sunt majore. Astfel, lucrarea va avea o durată de viață chiar și de 10 ori mai mică, iar costurile de înlocuire a întregii suprafețe pavate vor fi foarte mari” a adăugat Sebastian Bobu. Mai mult decât atât, un alt risc ce poate apărea în momentul pavării este alegerea echipei de montaj nepregătită corespunzător. Astfel, cei care aleg să lucreze cu meșteri nespecializați plătesc inițial un preț mai mic pentru montaj, dar nu iau în calcul faptul că lucrările efectuate de o echipă neprofesionistă au o durată de viață mai scurtă și atrag cu sine cheltuieli mai ridicate pe termen lung. ”Din fericire, procentul de clienți care aleg echipe de meșteri nespecializați este relativ mic, de 25%, iar 5% preferă să își monteze pavelele singuri. Astfel, cei mai mulți dintre clienți, respectiv 70%, apelează la echipe specializate, eliminând în acest fel riscul de a avea un montaj îndoielnic” a încheiat Sebastian Bobu. Acesta a mai adăugat că produsele Symmetrica sunt realizate din materii prime strict verificate, de cea mai bună calitate, într-un proces tehnologic complet automat, fiind certificate conform standardelor europene în domeniu, oferind astfel garanții clienților.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: