Suceava

Cooperativa Agricolă Bucovina, înființată după modelul francez de la CAVAC

Cooperativa Agricolă Bucovina a fost lansată oficial, miercuri, în cadrul Forumului Agricol – Sector vegetal, organizat la Direcția Agricolă Suceava.
 

La forumul de la Suceava au fost invitați și doi reprezentanți ai Cooperativei Agricole CAVAC din Franța, ce reprezintă modelul după care se va ghida cooperativa fermierilor suceveni. Cooperativa Agricolă Bucovina are 12 membri fondatori dintre marii cultivatori din județ, care lucrează aproximativ 6.000 de hectare de teren agricol. Noua cooperativă își propune să atragă cât mai mulți dintre fermierii din județ, inclusiv cei mai mici, pentru a putea achiziționa mai ușor și mai ieftin materie primă, dar și să fie competitivi la vânzarea produselor. „În asociație este binevenit oricine. Noi, momentan, am făcut un prim pas, trebuie să pornim de undeva. Luăm modelul din Franța, dacă la ei merge, poate merge și la noi”, a declarat Gheorghe Chiriac, președintele Cooperativei Agricole Bucovina. El a spus că primul mare proiect pe care vrea să-l implementeze noua cooperativă, cu fonduri europene, este construirea unui siloz, care să fie în apropierea căii ferate, la Dărmănești. Cu ocazia acestei întâlniri s-a lansat și un parteneriat între cele două cooperative, francezii de la CAVAC arătându-și disponibilitatea pentru o colaborare directă cu Cooperativa Agricolă Bucovina, inclusiv la achiziții de grâu și soia pentru animale. La forum au fost prezenți prefectul județului Suceava, Florin Sinescu, și președintele Consiliului Județean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor. Președintele CJ Suceava a spus că acesta este un pas important pentru fermierii suceveni, care au reușit, după doi ani de tatonări, să se unească pentru a fi puternici și pe piața europeană.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: