Apa caldă ar putea reveni la robinetele sucevenilor la finele acestei săptămâni

> „Este necesar să strângem minim 1 milion de euro, din care măcar jumătate să dăm celor de la Bioenergy, pentru a plăti masa lemnoasă”, a accentuat primarul Sucevei, Ion Lungu > Termica a încasat de la populație și Primărie circa 31 de milioane de lei, din care sumă la producătorul de energie termică Bioenergy au ajuns doar 11 milioane de lei
 

În măsura în care se vor face primele plăți către Bioenergy, se va putea relua furnizarea apei calde. Declarația a fost făcută, ieri, de către primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a precizat că producătorul de energie termică are lemn în depozit, însă acesta este sub sechestru, neputând fi folosit din cauză că furnizorului nu i s-a achitat contravaloarea lui. „Există masă lemnoasă pentru o lună-o lună și jumătate de funcționare, în condițiile actuale de temperatură, însă aceasta nu este plătită. În momentul în care la Bioenergy vor ajunge primii bani, sigur că vom putea relua furnizarea apei calde”, a declarat ocupantul fotoliului din Areni, adăugând că acest lucru s-ar putea întâmpla până la sfârșitul săptămânii în curs. Însă, edilul-șef a ținut să avertizeze că, în acest mod nu va fi rezolvată și problema încălzirii locuințelor sucevenilor branșați la sistemul centralizat de termoficare, condiția obligatorie pentru asigurarea căldurii de la calorifere fiind achitarea, de către beneficiari, către Termica, pe parcursul lunii octombrie, a 4,4 milioane de lei, adică a circa 1 milion de euro. „Populația trebuie să facă eforturi să plătească datoriile pe care le are la termoficare. Este necesar să strângem minim 1 milion de euro, din care măcar jumătate să dăm celor de la Bioenergy, pentru a plăti masa lemnoasă”, a accentuat primarul Sucevei. Ion Lungu a declarat că ține contactul cu oficialii Termica, Bioenergy, precum și cu membrii Consiliului Local, astfel încât să se convină în privința protocolului prin care 42% din contravaloarea încasărilor făcute de transportatorul agentului termic de la consumatori trebuie să meargă în conturile producătorului. „Am mai pus un paragraf din partea Primăriei. Astfel, în măsura în care acest procent de 42% nu va fi respectat, municipalitatea să poată fi mandatată să facă plăți directe către Bioenergy, în contul subvenției pe care o are de dat la termoficare”, a evidențiat șeful administrației locale, Ion Lungu. Transportatorul, distribuitorul și furnizorul de agent termic Termica a încasat, în acest an, de la populație și Primărie, circa 31 de milioane de lei, din care sumă la producătorul de energie termică Bioenergy au ajuns doar 11 milioane de lei. Reamintim că, de miercuri, 8 octombrie, societatea comercială Bioenergy Suceava a oprit centrala în cogenerare pe biomasă, sistând furnizarea către transportatorul Termica a agentului termic pentru prepararea apei calde. Bioenergy, subsidiară a Adrem Invest, a ajuns în această situație ca urmare a faptului că nu a încasat decât o mică parte a contravalorii facturilor emise către Termica, începând cu 9 noiembrie 2013, când noua centrală a fost dată în funcțiune.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: