Pe limba celor mai mici elevi

Polițiștii suceveni și o fundație olandeză au lansat ieri un manual de pregătire juridică antivictimală

Ieri, la sediul IPJ Suceava, în prezența partenerilor Romania Childrens Humanitarian Foundation din Olanda, a fost lansat primul manual de pregătire juridică antivictimală destinat copiilor din clasele 0 și I din județul Suceava.
 

Manualul a fost realizat de polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, ilustrațiile aparținând partenerilor olandezi, care au contribuit și la alte trei manuale destinate micilor elevi suceveni – unul de geografie, unul de învățare ușoară prin imagini și unul cu povești. Manualul de pregătire juridică antivictimală destinat copiilor din clasele 0-I cuprinde 12 teme. Sunt acolo transmise micuților, în limbaj accesibil vârstei lor, situații în care ei pot cădea victime și cam ce trebuie să facă pentru ca aceste lucruri să nu se întâmple. Sunt specificate situații legate de educație rutieră, de violența între colegi, furturi, să nu dea drumul la ușă necunoscuților, să comunice cu părinții, cât din timp să-l dedice jocurilor și cât calculatorului, și altele. Imediat după lansare, manualul, editat în 13.000 de exemplare, va fi distribuit gratuit elevilor din acest ciclu, cu preponderență din mediul rural. Educație pentru siguranța copiilor, misiune permanentă la IPJ Suceava Editarea manualului româno-olandez de educație pentru micuți este o continuare a preocupării polițiștilor suceveni pentru siguranța elevilor în incinta, dar și zonele adiacente unităților școlare, dar și atunci când cei mici ar trebui să se afle în grija părinților, niște părinți mereu ocupați, din păcate. IPJ Suceava a inițiat, anul acesta, înaintea începerii anului școlar 2014-2015, un Program de pregătire juridică și antiinfracțională a elevilor. Acesta presupune, pe lângă o supraveghere strictă a traseelor elevilor, patrulări, vizite la magazinele din preajma școlilor pentru respectarea categoriilor de produse ce pot fi cumpărate de minori, și prezența lunară a polițiștilor din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității în școli. Polițiștii de prevenire vor fi prezenți anul acesta cu teme specifice elevilor, la orele de dirigenție, dar și în cadrul unor întâlniri cu cadrele didactice, toate acțiunile având același scop final și declarat: educație pentru siguranța copiilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: