Potrivit primarului Ion Lungu

Sucevenii se întorc la sistemul centralizat de termoficare

> Ei sunt îngrijorați de scumpirea continuă a gazelor naturale, precum și de noua taxă de poluare care va trebui achitată de deținătorii de centrale și care ar putea fi de 100 de lei pe lună > În ciuda îngrijorărilor inițiale, numărul celor care se debranșează de la serviciul public este mai mic decât cel din vara lui 2013, la Termica înregistrându-se 862 de solicitări
 

Mai mulți locuitori ai municipiului care au centrale de apartament pe gaze naturale și-au exprimat intenția de a se rebranșa la sistemul centralizat de termoficare. Cel puțin așa susține Ion Lungu, primarul Sucevei, care a reliefat ieri, cu prilejul întâlnirii cu președinții și administratorii asociațiilor de proprietari, că respectivii suceveni l-au întrebat care este procedura de urmat pentru redeveni beneficiari ai serviciului public de alimentare cu apă caldă și căldură. Șeful administrației locale precizează că este vorba despre cei ai căror centrale au depășit durata normală de funcționare și care ar trebui să-și achiziționeze altele noi. Pe de altă parte, mulți din proprietarii de locuințe sunt îngrijorați de scumpirea continuă a gazelor naturale, precum și de taxa de poluare care va fi achitată de deținătorii de centrale termice individuale și care, potrivit informațiilor de până cum, ar putea ajunge la 100 de lei pe lună. „Am semnale – și mă bucur să spun acest lucru – de la oameni care vin și îmi spun că vor să se întoarcă la sistemul centralizat. Există asemenea situații, pentru că persoanele care și-au pus centrală în urmă cu 10-15 ani acum trebuie să o schimbe. De asemenea, crește prețul la gazul metan, iar taxa de poluare, despre care se tot vorbește, se va plăti într-o zi” a accentuat Lungu. În acest context, primarul Sucevei a ținut să menționeze că tariful la energia termică achitată efectiv de populație nu se majorează, rămânând cel de 118 lei pe gigacalorie fără TVA, unul dintre cele mai mici din țară. În același timp, în vederea reducerii pierderilor, șeful executivului municipal a arătat că va supune aprobării Consiliului Local un studiu de fezabilitate privind reabilitarea cu fonduri europene a rețelelor de transport și distribuire a energiei termice. „Sunt convins că vom avea un sistem de termoficare civilizat și cu tarife suportabile pentru populație” a explicat Ion Lungu. Administratorul special al Termica, Ovidiu Dumitrescu, confirmă că au fost înregistrate cereri de rebranșare la sistemului centralizat de alimentare cu apă caldă și căldură. Aceasta în timp ce numărul celor care se debranșează este mai mic decât cel din vara lui 2013. „Până în prezent, s-au aprobat 862 de cereri de de-branșare, ceva mai puține decât în aceeași perioadă a anului 2013. Într-adevăr, sunt și câteva situații în care s-a cerut și rebranșarea. Noi sperăm, spre binele sistemului și consumatorilor, să crească numărul acestor solicitări” a reliefat Ovidiu Dumitrescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: