Programe de conversie profesională la USV

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava organizează, în luna septembrie, concurs de admitere la două programe de conversie profesională.
 

Cadrele didactice interesate de conversia profesională pot aplica pentru specializările „Tehnologia informației și comunicării” și „Pedagogia învățământului primar și preșcolar” din domeniile „Calculatoare și știința informației”, respectiv „Științe ale educației”. Cele două specializări sunt din cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor și al Facultății de Științe ale Educației, la învățământul cu frecvență, iar durata studiilor este de doi ani, având câte 120 de credite. Prorectorul Ștefan Purici a informat că cele două programe, având în oferta lor câte 60 de locuri fiecare, se fundamentează pe specializări de licență acreditate, cu grad ridicat de angajabilitate în piața muncii. Prorectorul a menționat că programele de conversie profesională organizate de USV asigură formarea continuă a cadrelor didactice, contribuind la creșterea calității învățământului; posibilitatea de obținere a creditelor transferabile (ECTS); acumularea unor competențe de tip elearning; abordarea interdisciplinară a curriculumului din învățământul preuniversitar; dezvoltarea abilităților de lucru în echipă prin aplicarea metodelor didactice moderne; formarea unei comunități active de învățare pentru regiunea noastră. „Pentru a veni în sprijinul cadrelor didactice care doresc să urmeze aceste programe de studiu, organizatorii au în vedere posibilitatea de adaptare a orarului în funcție de programul cursanților” a completat prorectorul USV.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: