În jumătate de an

Peste 2200 de furturi au fost anunțate Poliției Suceava

> 20% dintre furturile din locuințe s-au produs din cauză că proprietarii nu au asigurat ușile de acces, nu au închis ferestrele sau au lăsat cheile la mâna hoților
 

În data de 3 august polițiștii au fost sesizați cu privire la alte două furturi, în ambele cazuri neglijența și superficialitatea proprietarilor înlesnind activitatea infracțională a hoților. La Câmpulung Moldovenesc, persoane necunoscute au intrat în apartamentul unui localnic de 29 de ani prin geamul lăsat deschis la baie și au furat 5000 de lei. Al doilea furt s-a petrecut în cartierul Burdujeni al municipiului Suceava, unde un bărbat de 37 de ani a rămas fără instalația electrică a locuinței pe care o construiește, suferind o pagubă de vreo 3000 de lei. Cele două sesizări vin în completarea altora, extrem de numeroase, de la începutul anului, prin care sucevenii au solicitat ajutorul autorităților în recuperarea prejudiciilor. În doar 6 luni din 2014, Poliția Suceava a înregistrat peste 2.200 de sesizări privind fapte de furt. Dintre acestea, 538 au fost furturi din locuințe, cu doar 76 mai puține ca în perioada similară a anului 2013. Mai important este însă faptul că aproape 20% dintre furturile din locuință, aproape 100, s-au produs din cauză că proprietarii nu au asigurat ușile de acces, nu au închis ferestrele sau au lăsat cheile caselor în locuri accesibile hoților. „Infractorii te pot cunoaște mai bine decât crezi” – acțiune de prevenire a furturilor din locuințe a Poliției Suceava „Polițiștii recomandă încă o dată cetățenilor să dispună măsuri minime de protecție a bunurilor, astfel încât să nu cadă victime ale hoților. Asigurați-vă cu sisteme de închidere și alarmare a locuințelor. Nu lăsați la plecarea din locuință ușile sau ferestrele deschise și asigurați-le cu sistemele de închidere. Nu depozitați cheile de la uși sub preșuri, în hainele lăsate în cuierul exterior, în ghivecele de flori sau în alte asemenea locații improprii. În cazul în care este vorba despre case în construcție care se află într-o zonă izolată, asigurați-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locație și să o supravegheze. Asigurați iluminarea și îngrădirea perimetrului. Nu depozitați bunuri în casele aflate în construcție (mobilier, electronice, electrocasnice etc.)” repetă din nou polițiștii măsurile de bază care, odată respectate, pot ține hoții departe de bunurile personale. Față de cifrele de mai sus și bazându-se nu doar pe recomandările făcute continuu populației, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității anunță că au intensificat activitățile preventive desfășurând, în perioada 1-3 august, acțiuni specifice în zonele Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Marginea, Rădăuți și Suceava. Aflăm că activitățile au fost realizate în cadrul campaniei „Infractorii te pot cunoaște mai bine decât crezi”, fiind distribuite peste 1000 de materiale informative și fiind purtate discuții cu cetățenii în vederea adoptării unui comportament antivictimal.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: