Dosare „Casa verde” aprobate la 3 ani de la depunere

> Anul acesta, au fost analizate 340 de dosare, dintre ele fiind aprobate 246 > În cazul celorlalți 104 solicitanți, ei trebuie se depună contestații în termen de 10 zile > Cauza respingerii dosarelor: inadvertențele dintre extrasul de carte funciară pentru imobilul la care se va implementa proiectul și adresa din cartea de identitate a solicitantului
 

Administrația Națională a Fondului pentru Mediu a publicat situația cererilor de finanțare nerambursabilă prin programul privind instalarea de sisteme de încălzire care utilizează energie verde regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire. Este vorba despre cea de-a doua sesiune de finanțare din urmă cu 3 ani, adică din 2011, perioadă în care pentru județul Suceava a fost alocată suma de 5,09 milioane de lei, în timp ce totalul solicitat a depășit repartizarea inițială, ridicându-se la 5,41 milioane de lei. Sucevenii interesați au depus, la acea dată, 902 cereri, dintre care nouă pentru pompe de căldură, 192 pentru centrale termice și 701 pentru panouri solare. Conform paginii web a Administrației Naționale a Fondului pentru Mediu, în cadrul sumei de 3,98 de milioane de lei rămasă după semnarea contractelor și finanțărilor parțiale din 2011-2013, până pe 4 august, au fost analizate 340 de dosare, dintre acestea aprobate fiind 246. Listele cu cele 104 de dosare respinse sunt postate pe site-ul Administrației Naționale a Fondului pentru Mediu, la secțiunea „Casa verde” pentru persoane fizice. Potrivit ghidului de finanțare, „se poate depune contestație, privind decizia Comitetului Director, la sediul Administrației Fondului pentru Mediu, în termen de 10 zile de la data comunicării rezultatelor, respectiv de la postarea listei cu dosarele de finanțare respinse, pe site-ul Autorității”. Cele mai multe dosare din județul Suceava au fost respinse din cauza unor inadvertențe dintre extrasul de carte funciară pentru imobilul la care se va implementa proiectul și adresa din cartea de identitate a solicitantului. Contractele de finanțare pentru cele 246 de dosare aprobate urmează a fi semnate în perioada următoare, însă solicitanții respinși trebuie să se grăbească să înainteze contestație și să-și remedieze deficiențele semnalate. Reamintim că în cadrul programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, statul acordă solicitanților finanțare de cel mult 6000 lei pentru amplasarea de panouri solare; până la 8000 lei în cazul montării de pompe de căldură și nu mai mult de 6000 lei pentru centralele termice pe peleți, brichete, tocătură lemnoasă și alte resturi și deșeuri vegetale, agricole, forestiere și silvice. Programul, denumit popular „Casa Verde”, a fost lansat, pentru persoane fizice, începând cu 1 iunie 2010.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: