Cătălin Nechifor s-a întâlnit cu guvernatorul regiunii Cernăuți, Roman Vanzuryak

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, s-a întâlnit, joi, la punctul de trecere a frontierei Siret – Porubnoe, cu guvernatorul regiunii Cernăuți, Roman Vanzuryak.
 

La întâlnire, din partea județului Suceava, a mai participat prefectul Florin Sinescu, iar din partea Consiliului Regional Cernăuți a fost prezent prim-vicepreședintele Iaroslav Kurko. Această întâlnire a fost stabilită la solicitarea lui Nechifor care dorește să cunoască intențiile autorităților de la Cernăuți privind continuarea colaborării cu autoritățile sucevene. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre modul de continuare a colaborării între Suceava și Cernăuți în implementarea proiectelor transfrontaliere cu finanțare europeană, dar s-a pus accentul și pe programele pe care Suceava și Cernăuți ar trebui să le susțină prin Programul Operațional Comun România – Ucraina 2014-2020. „Unul dintre proiectele care ar urma să fie promovate este de achiziționare a unui elicopter SMURD care să acționeze pe raza județului Suceava și a regiunii Cernăuți” a declarat Cătălin Nechifor. El a mai prezentat și un proiect care presupune cooperare între spitalele din Suceava și Cernăuți. „La Suceava avem centrul de excelență pentru infarct miocardic și vom avea și un centru de radioterapie. În schimb, spitalul din Cernăuți are un centru de radioterapie pentru copii” a declarat Cătălin Nechifor. Președintele CJ Suceava a menționat că a abordat și subiectul dezvoltării rețelelor rutiere de pe culoarele pan-europene IV și XI, care traversează județul Suceava și regiunea Cernăuți, dar și despre deschiderea punctului de frontieră Izvoarele Sucevei – Crasna. În cadrul discuțiilor au fost abordate și proiecte de eficientizare energetică și de independență energetică, Nechifor prezentând modelele centralelor pe biomasă de la Suceava și Vatra Dornei. „Sper în asumarea unui proiect comun Suceava – Cernăuți care să se bazeze pe pragmatism, pe relația istorică specială dintre cele două administrații, obiectivul principal fiind atragerea de fonduri europene pentru finanțarea proiectelor transfrontaliere și întărirea relațiilor dintre cele două administrații, a localităților, oamenilor de afaceri, organizațiilor neguvernamentale și locuitorilor din cele două regiuni” a declarat Cătălin Nechifor. În luna septembrie urmează să se organizeze o nouă ședință comună a Consiliului Județean Suceava și a Consiliului Regional Cernăuți, de această dată la Cernăuți, iar tot în luna septembrie, guvernatorul din Cernăuți a fost invitat să facă o vizită oficială în Suceava. În ceea ce privește evoluția situației din zonă, guvernatorul regiunii Cernăuți i-a spus președintelui Consiliului Județean Suceava că aceasta este complicată și și-a exprimat încrederea că se va soluționa într-un timp scurt.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: