La 16 ani, a avortat în curtea Spitalului Județean

Are 16 ani. A cunoscut un tânăr, s-au iubit, a rămas însărcinată, a dus sarcina până la cinci luni, iar ieri dimineață a avortat, în condiții care urmează a fi limpezite, în curtea Spitalului Județean…
 

Spre sfârșitul anului trecut, o adolescentă din comuna Șcheia a făcut cunoștință cu un tânăr, în vârstă de 19 ani, din Salcea. Văzut, plăcut…., iar la scurt timp minora a constatat că a rămas însărcinată, context în care s-a mutat la domiciliul din Salcea al tânărului. Ieri dimineață a acuzat dureri, situație în care a solicitat, prin 112, ajutor. Aflăm că a fost adusă la Spitalul Județean Suceava, a fost preluată pentru a fi consultată, dar, la un moment dat – după cum aveau să afle ulterior polițiștii, sesizați din partea spitalului – a spus că trebuie să meargă la toaletă. Dar n-a mers la toaletă, ci undeva la marginea parcării unității spitalicești, iar după scurtă vreme s-a întors, spunând cadrelor medicale că, făcându-și nevoile, tocmai avortase în iarbă, lângă un autoturism. Ulterior, s-a vădit că nu mințise: acolo, în iarbă, s-au găsit fătul (ce a fost preluat apoi la morgă, pentru necropsie) și fragmente placentare… Potrivit informațiilor transmise de IPJ Suceava, poliția judiciară își continuă cercetările pentru infracțiunea de ucidere din culpă; pe de altă parte, surse spitalicești au informat că, în cursul zilei de ieri, minora fusese stabilizată și nu se afla în pericol.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: