Hoți de arbori prinși în pădurile OS Iacobeni

> Trei bărbați au tăiat 19 molizi nemarcați la îndemnul unui individ din Fundu Moldovei, care s-a dat viitorul proprietar al pădurii
 

Polițiștii Postului de poliție Fundu Moldovei au prins în flagrant, vineri după-amiază, un grup de bărbați care transportau cu un TAF mai mulți arbori nemarcați tăiați dintr-o pădure din Cantonul Silvic Valea Stânii, de pe raza Ocolului Silvic Iacobeni. Cei trei sunt un bărbat de 56 ani din Izvoarele Sucevei și doi din comuna Fundu Moldovei, tată și fiu, de 42 și, respectiv, 19 ani, care trebăluiau de zor la copaci. În total tăiaseră până la acel moment 19 molizi, niciunul marcat, aproximativ 30 mc de material lemnos obținut ilegal. Ce trei au declarat că au fost puși să taie și să transporte arborii de un bărbat de 53 ani, din comuna Fundu Moldovei, care le-a spus că urma să intre în posesia respectivei suprafețe de pădure și în cel mai scurt timp va obține și actele necesare exploatării. Lemnul a fost confiscat și dat în păstrare cantonului silvic. TAF-ul ar fi intrat și el în custodia autorităților, dar nu mai avea combustibil, așa că i-a fost dat de grijă șoferului, cu mențiunea să nu-l facă dispărut, că utilajul este necesar cercetărilor. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la tăiere și furt de arbori față de așa-zisul proprietar, și tăiere și furt de arbori față de cei trei prinși la treabă în pădure.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: