Cancerul

Pe scurt, cea mai recentă „poveste” e asta. Niște medici ar fi inventat bolnavi de cancer și pe numele lor ar fi compus rețete pentru medicamente gratuite, pe care o farmacie le deconta la CNAS ca și cum le-ar fi dat „bolnavilor”; pe urmă, medicamentele erau vândute unor bolnavi reali, despre care se poate presupune că nu le puteau obține gratis ori compensate… Pe de altă parte, vocile sonore ale breslei, nu de ieri de azi, cer ca medicii să nu mai fie priviți prin vizorul public (politic, mediatic etc.) drept personaje negative. Au și n-au dreptate; au fiindcă oile negre sunt indivizi, pe de o parte, și sistem pe de alta. Iar când e vorba despre indivizi, nu mai contează profesia, ci metoda și sensul.
 

L.D. CLEMENT

Noua „poveste”, ca și cea de deunăzi, cu judecători implicați în afaceri de insolvență, probează, practic, în relație cu cealaltă, tocmai că există cancer, tocmai că el este localizat în organe dintre cele mai diferite, dar dintre cele mai importante. Și că se manifestă galopant (cu câștiguri enorme și pierderi asemenea) tocmai în chestiuni de viață și moarte, în situațiile cele mai costisitoare. Așadar, cancerul există în trupul societății și este foarte dificil de tratat când lucrează în mai multe organe deodată, iar dincolo de bani, de măriri și căderi, una dintre consecințele lui dramatice este tocmai adânca neîncredere care se insinuează între toți și între toate, cum că trupul e muribund, creierul stricat și nu se găsesc doftori să-l salveze.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: