Interesați de situația nedecontării navetei, a salariilor scăzute la profesorii debutanți și personalul nedidactic

Sindicaliștii din educație vorbesc iar de proteste

Sindicaliștii din învățământul preuniversitar sucevean trag, din nou, un semnal de alarmă asupra unor probleme cu care se confruntă, cum ar fi nedecontarea navetei, salarii scăzute la profesorii debutanți și personalul nedidactic.
 

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava, afiliată la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), precum și Uniunea Județeană a Sindicatelor „Pro Educația”, afiliată la Federația „Spiru Haret”, sunt nemulțumite că revendicările formulate de multe ori nu au fost băgate în seamă. Sindicaliștii de la ASIS sunt pregătiți de proteste, astfel că au stabilit, ca o primă acțiune, pichetarea Prefecturii, în ziua de marți, 20 mai a.c. Ambele sindicate menționate au semnalat Ministerului Educației probleme în ce privește salarizarea personalului didactic și didactic auxiliar, dar și nedidactic. Referitor la această din urmă categorie, care include muncitori necalificați, fochiști, paznici, îngrijitori etc., ASI acuză salariile extrem de mici, iar UJS Pro Educația vorbește despre „valul de demisii” din rândul acestei categorii de personal, în special în învățământul preșcolar. ASIS solicită MEN soluții privind „salarizarea personalului nedidactic din învățământ”, iar FEN, respectiv UJS Pro Educația, cer ministerului să promoveze în regim de urgență acte normative care să reglementeze acordarea unui spor personalului din categoria „nedidactic”, care lucrează peste timpul normal de lucru, sâmbăta, duminica și în zilele de sărbătoare, modificarea grilei de salarizare, în așa fel încât sporurile de vechime să nu fie incluse în salariul de încadrare, aprobarea regulamentului privind acordarea sporului de condiții periculoase sau vătămătoare. „Ne confruntăm cu un val de demisii ale personalului nedidactic, în special din învățământul preșcolar, nemulțumit de condițiile de muncă și de salarizare și de nerespectarea promisiunilor făcute de actualii guvernanți” a precizat liderul UJS Pro Educația, Traian Pădureț.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: