„Noaptea muzeelor” și „Festivalul luminilor” au chemat sucevenii în centrul orașului

Centrul Sucevei a fost plin de viață, sâmbătă după-amiază, fiindcă două evenimente – „Noaptea muzeelor” și „Festivalul luminilor” – au adus aici sute de suceveni, copii și adulți, la spectacolele de teatru, sunet și lumină organizate în fața muzeelor sau a Casei de Cultură.
 

Festivalul Luminilor

Festivalul Luminilor

Muzică folk și teatru de foarte bună calitate au putut fi vizionate de cei aflați la plimbare sau veniți special în zona din fața Muzeului de Științele Naturii Suceava. De la 19,30, spectatorii s-au mutat în curtea Muzeului Etnografic – Hanul Domnesc, unde au putut audia, în cadrul natural perfect armonizat cu muzica de jazz, concertul celor de la Artis Band. Tuturor celor așezați pe băncile de lemn li se făcuse parcă dor, deodată, de refrene de mult îndrăgite, interpretate impecabil de Daniel Dragomirescu – chitară, Eduard Hîncu – saxofon, Dan Sabin – bass, Tibi Băncilă – clape și Lucian Rusu – tobe. Solista trupei, Ada Bartoi, a promis spectatorilor, chiar de la început, un „program diversificat”. Și așa a și fost, o muzică pe inima tuturor. O inimă a cărei bătăi au fost amplificate în ritm amețitor, susținut de solourile celor doi instrumentiști excepționali, la chitară și saxofon, prof. Daniel Dragomirescu și Eduard Hîncu. Mii de candelabre din hârtie Încă înainte de lăsarea serii, copiii și adolescenții de la Cercetașii României – Centrul Suceava, au „cucerit” esplanada din centrul municipiului aranjând, de-a lungul și de-a latul, felinare mici din foi rupte din caietele lor, cu lumânărele albe la mijloc. A fost a X-a ediție a „Festivalului luminilor” 2014, care a aprins în realitate, dar și în sufletul sucevenilor, mii de candelabre de hârtie. Evenimentul a cuprins ateliere, jocuri cercetășești și o expoziție de desene pe tema copilăriei, desene ale unor copii de la școli din Suceava, lucrări etalate pe pereții din lemn ai căsuțelor rămase acolo de la Târgul de Paște. „Festivalul luminilor” a fost întregit de reprezentația în stil medieval a studenților de la Ordinul Solomonarilor, trupă care face parte din Asociația „Istoria Medievală a Sucevei”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: