Se prevede perspectiva unei veri fără apă caldă în municipiul Suceava

> Lemnul este sechestrat pe motiv de neplată a furnizorilor, iar Bioenergy a trecut la producerea energiei termice pe bază de gaze naturale; însă și acestea costă > „În funcție de modul cum vor veni plățile în perioada următore, se va pune baza încălzirii din sezonul rece 2014-2015” atenționează primarul Ion Lungu
 

La finele săptămânii trecute, Bioenergy Suceava a trecut la producerea pe gaze naturale a energiei termice pentru prepararea apei calde – a anunțat, ieri, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. Aflăm că demersul survine lipsei materiei prime lemnoase, depozitele din curtea noului producător fiind sechestrate de către furnizorii nemulțumiți că nu și-au încasat contravaloarea mărfii livrate. Șeful municipalității a lansat ieri un mesaj de avertizare către abonații care nu-și achită restanțele către Termica, punctând că nici E.ON Gaz nu va furniza gaze naturale pe gratis. Date fiind aceste circumstanțe, edilul-șef a menționat că nu este exclus ca, în viitorul apropiat, Bioenergy să închidă robinetul apei calde, așa cum a mai făcut-o înaintea sărbătorilor pascale. La această dată, populația Sucevei are datorii de circa 20 de milioane de lei, nivel care nu a reușit să coboare sensibil în ultimele luni. Lungu spune că situația ar putea fi deblocată dacă abonații casnici și-ar achita jumătate din debitele restante, respectiv 10 milioane de lei, adică circa două milioane de euro. „Suntem într-un moment de răscruce, populația trebuind să înțeleagă să-și achite consumurile restante, să ajungem, cât de cât, cu facturile la zi. Nu vreau să facem din asta un bau-bau, dar trebuie să știm că oricând putem rămâne fără apă caldă. Nu avem cui să ne plângem, pentru că este vorba despre un operator privat care funcționează pe criterii economice” a explicat șeful municipalității sucevene, în cadrul întâlnirii de ieri cu șefii asociațiilor de proprietari. Lungu a pus în vedere, de asemenea, că o creștere a ritmului plăților este absolut obligatorie. În caz contrar, în iarna viitoare apartamentele din municipiul Suceava riscă să rămână neîncălzite. „În funcție de modul cum vor veni plățile în perioada următore, se va pune baza încălzirii din sezonul rece 2014-2015. Dacă fără apă caldă mai putem rămâne, trebuie să ne închipuim că fără căldură nu se poate sta pe timp de iarnă” a conchis Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: