Pe 20 mai, la Palatul Victoria

Cinci școli sucevene vor primi certificatul „Școală europeană” 2014 și câte 5000 de lei

Cinci școli sucevene au câștigat competiția „Școală europeană” și vor fi premiate la Palatul Victoria la data de 20 mai, ele numărându-se printre cele 65 de unități de învățământ din țară câștigătoare ale acestui certificat.
 

Cele cinci unități sunt, în ordinea punctajelor obținute, Școala Nr. 10 Suceava (151 puncte), Colegiul Tehnic „Petru Mușat” (141,5), Colegiul de Informatică „Spiru Haret” (141), Liceul cu Program Sportiv (135) și Colegiul Național „Mihai Eminescu” (127). Pe lângă certificatul de „Școală europeană”, fiecare instituție va primi și 5000 de lei. Ministerul Educației Naționale a lansat în februarie a.c. Apelul național pentru înscrierea unităților de învățământ preuniversitar la cea de-a XI-a ediție a Competiției pentru obținerea certificatului „Școală europeană”, în contextul continuării susținerii de către Uniunea Europeană a programelor din domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului. Inițiată în 2004 ca semn al recunoașterii contribuției școlilor românești la sprijinirea eforturilor României de integrare în UE, competiția este recunoscută de instituțiile europene ca „un bun exemplu de susținere și valorizare a parteneriatelor școlare”. Se adresează tuturor unităților de învățământ preuniversitar de stat care au fost și sunt implicate în programele menționate mai sus, iar cele interesate pregătesc și trimit ministerului dosarul cu documente manageriale. MEN evaluează, în cadrul competiției, „managementul școlii” reflectat în acele documente, precum și „impactul pe care activitățile desfășurate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaționale și ethosului școlii”. Certificatul este valabil timp de 3 ani, iar dacă școala dorește reînnoirea lui trebuie să candideze din nou, eforturile pentru menținerea titlului ambiționând școlile să se implice în dezvoltarea unor noi proiecte.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: