Eurovoturi

Ne pregătim să votăm candidați români pentru Parlamentul Europei; deși există și perspectiva că acest scrutin n-ar suscita foarte mult interes, ar fi păcat să nu chibzuim ce/ pe cine avem de ales și să nu ne punem ștampilele! Chiar și pentru a ne spune opinia înspre configurarea unui curent cât mai limpede către prezidențiale. Mai repede însă, avem Eurovision și, dincolo de preferințe muzicale în sine, cine n-ar dori ca numele României să ajungă, dacă vom fi trecut de seara de joi, cât mai sus în clasamentul final? Iar cu această ocazie vom evalua din nou în ce măsură sunt receptivi la numele României conaționalii noștri răspândiți prin Europa, ca și prietenii din alte țări ale continentului.
 

L.D. CLEMENT

Dar deunăzi aflarăm cu bucurie (și chiar cu surprindere) că proiectul frescelor de la Mănăstirea Dragomirna a fost cel mai votat din Europa, într-o competiție de anvergură în care a avut drept cele mai serioase contracandidate proiecte din Italia și Spania. Informații despre cum anume Dragomirna și nu altcineva a obținut Premiul Publicului sunt insuficiente, dar în primul rând de înțeles că românii (de oriunde, dar mai ales cei de acasă și, probabil, mai ales cei legați de Suceava și Bucovina) vor fi votat în număr mai mare decât italienii Italia și spaniolii Spania. Iar de aici mai departe concluzia nu poate fi alta: Ce frumos e când românii își votează România!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: