La Concursul Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici“

Sucevenii s-au poziționat „foarte bine” în clasamentul general

Cei 13 elevi participanți la Concursul Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici” de la Iași s-au poziționat „foarte bine” în clasamentul general, 6 dintre ei fiind premiați, a informat inspectoarea de specialitate Marinela Cristina Cimpoeșu de la IȘJ Suceava.
 

Astfel, Tabita Cîrdei, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic Rădăuți, a obținut premiul III și medalia de bronz, iar colega ei Georgiana Ciobîcă a primit o mențiune. Ambele sunt eleve la specializarea „servicii” și au fost îndrumate de prof. Mihaela Moisuc. Alte două mențiuni au fost obținute de Camelia Hrecemiuc, clasa a XI-a la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, prof. Daniela Busuioc, și Cristi Miron, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul” Suceava, prof. Aurica Petrache. Etapa națională a concursului, desfășurat sub egida Ministerului Educației Naționale, a avut loc la Iași, în perioada 12-14 aprilie a.c. Concursul, ajuns la cea de-a XVII-a ediție, s-a adresat elevilor de liceu, fiind structurat pe secțiunile filieră teoretică, profil real, specializarea științe ale naturii, filieră tehnologică, profil servicii și resurse naturale și protecția mediului, filieră tehnologică, profil tehnic, filieră teoretică, profil umanist, specializarea filologie (clasele a IX-a și a X-a) și specializarea științe sociale (clasele a XI-a și a XII-a). „În urma etapei județene a concursului, care a avut loc pe data de 8 martie a.c., în aceeași zi cu etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Matematică, s-au calificat la etapa finală 13 elevi, de la prestigioase colegii și licee din județ. Competiția finală a fost extrem de dificilă, deoarece în concurs au participat peste 600 de elevi din 37 județe ale țării” a spus insp. Cimpoeșu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: