Semnături pentru Alianța PSD – UNPR – PC

PSD Suceava a colectat peste 20.000 de semnături pentru susținerea listei electorale a candidaților USD, dar ele nu pot fi folosite întrucât această alianță nu a fost acceptată de BEC să participe în alegeri, arată surse din conducerea organizației.
 

Aceleași surse au precizat că, după ce a rămas definitivă înscrierea Alianței PSD – UNPR – PC, PSD Suceava a început, de ieri, o nouă campanie de strângere de semnături de susținere pentru această alianță electorală. „Până vineri, ar trebui să colectăm aproximativ 15.000 de semnături” a precizat sursa citată. Conform legislației electorale, fiecare partid trebuie să depună, odată cu listele de candidați pentru alegerile europarlamentare, 200.000 de semnături de susținere. Alianța PSD – UNPR – PC poate candida la alegerile europarlamentare după ce instanța supremă a respins, vineri, cererea PNL de anulare a deciziei Biroului Electoral Central privind înregistrarea acestei alianțe electorale. Biroul Electoral Central a aprobat, miercuri, înregistrarea alianței electorale PSD – UNPR – PC pentru alegerile europarlamentare, după ce inițial BEC a respins solicitarea de înregistrare a alianței Uniunii Social Democrate. Vicepreședintele AEP Marian Muhuleț, membru în BEC, a declarat că motivul pentru care a fost respinsă solicitarea de înregistrare a alianței electorale Uniunea Social Democrată este legat de faptul că aceeași denumire a fost folosită la alegerile din 1996 pentru Parlament. El a precizat că este vorba despre încălcarea articolului 7 alineatul 1 din Legea 33/2007 privind alegerile europarlamentare. Decizia a fost contestată de PSD și PC la instanța supremă, care miercuri a decis că alianța electorală USD nu poate fi înființată. Uniunea Social Democrată a fost o alianță electorală pentru alegerile din 1996, formată de PD și PSDR (Partidul Social Democrat Român, parte a CDR până în 1992). USD s-a constituit pe 27 septembrie 1995. La alegerile parlamentare din 1996, USD a obținut 23 de locuri în Parlament.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: