Instanța și votul

Asociația „Șomuzul” de la Rădășeni ne transmite, sub semnătura inginerului Todirel Călugărița, președintele acesteia, un comunicat de presă, în care reia succint epopeea bătăliei pentru redobândirea terenurilor de către cetățenii care dețin suprafețe sub luciul de apă. Comunicatul „electrocutează” promisiunile făcute de parlamentarii zonei, care una au făcut atunci când au venit să ceară voturile cetățenilor, și alta atunci când au ajuns în parlament.
 

Dumitru TEODORESCU

Comunicatul vrea în realitate să facă publice disjungerea de către DNA București din dosarul 67/P/2007 a cauzei privind fosta conducere a CNAFP București, care este cercetată penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3, București. De asemenea, prin Rezoluția din 30 ianuarie 2014, Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a admis plângerea Asociației „Șomuzul”, declinându-și competența către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în ceea ce privește cercetarea lui Flaviu Melinte (Fălticeni) și a lui Corneliu Popescu (Sulița – Botoșani) „sub aspectul infracțiunilor de înșelăciune, fals intelectual, uz de fals, fals în declarații și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor”. Am ales acest subiect pentru rubrica de astăzi, pentru că am încercat să reținem din textul comunicatului doar acest element de strict interes: că bătălia în instanță pentru terenurile amintite nu s-a încheiat și că Asociația se străduiește să ducă la bun sfârșit misia pe care și-a asumat-o față de membrii săi din cele 11 comune care au asemenea probleme. Cum ni se pare însă că dl Călugărița mai vrea, dincolo de informația proaspătă transmisă și să se răfuiască cu niște personaje politice din zonă, îi sugerăm să trimită comunicatul către birourile parlamentare ale celor vizați. Care, să fim însă serioși, nu au ajuns în Parlament doar pe baza celor câteva sute de voturi ale membrilor Asociației. Dacă le-au obținut și pe acelea…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: