Pentru a face economie la hârtie

Consilierii municipali suceveni se dotează cu tablete

> Documentația pentru pregătirea întrunirilor aleșilor locali va fi trimisă prin poșta electronică, tabletele fiind asigurate de o firmă de profil, iar abonamentul fiind plătit de la buget > Asigurarea materialelor de ședință în format electronic a fost propusă încă din 2004, însă, pentru că aleșii voiau și laptopuri, s-a renunțat la această idee
 

Primul punct al ședinței ordinare de ieri a aleșilor locali suceveni a fost unul de modificare a Regulamentului de organizare și funcționare a CL. Demersul a aparținut primarului Ion Lungu și consacră, începând cu întâlnirea următoare a consilierilor, furnizarea în format electronic a materialelor care privesc fundamentarea proiectelor de hotărâre de pe ordinea de zi. Măsura are în vedere economisirea hârtiei pe care erau printate materialele informative din mapa aleșilor, cât și a celorlalte consumabile. O propunere în acest sens a fost făcută într-o ședință anterioară a deliberativului, de alesul democrat-liberal Lucian Harșovschi. El a făcut apel la „spiritul ecologist” al colegilor, cerându-le să se exprime în sensul renunțării la folosirea a tone întregi de hârtie. „Tot timpul se xeroxează și ni se dau foarte multe hârtii, de aceea ar trebui ca, în perioada următoare, să modificăm Regulamentul și, în anul 2014, să primim materialele în formă electronică” a subliniat Harșovschi. Potrivit expunerii de motive a primarului, prin furnizarea informațiilor prin mijloace electronice, autoritățile administrației publice urmăresc reducerea cheltuielilor publice, îmbunătățirea accesului la informații de interes public, în conformitate cu legislația privind protecția datelor cu caracter personal și liberul acces la informații de interes public. „Avem o oportunitate, o firmă urmând a ne asigura tabletele pentru toți consilierii, Primăria urmând să suporte cheltuielile cu abonamentele” a precizat Ion Lungu. Cu toate acestea, hotărârea prevede ca materialele incluse pe ordinea de zi să fie transmise în format electronic sau pe suport de hârtie, în funcție de opțiunea alesului local. Intenția executivului de a realiza economii la cheltuielile cu mapele de ședință ale aleșilor, în vederea pregătirii ședințelor deliberativului, a fost formulată încă din 2004. Primarul Ion Lungu criticase în dese rânduri sumele mari alocate de la buget pentru furniturile de birou, fiind hotărât să le reducă. La acea dată se propunea ca proiectele de hotărâre și celelalte materiale ce urmează a fi dezbătute în plen să fie puse la dispoziția aleșilor pe suport magnetic, respectiv pe dischetă sau compact disc. Cu toate că unora dintre aleși le-a convenit ideea, alții au solicitat ca Primăria să le pună la dispoziție și câte un laptop. Soluția, deși modernă și comodă, nu s-a dovedit viabilă, documentația în cauză imprimându-se, până în prezent, pe suport de hârtie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: