Na-ți-o frântă… !

…Se vede încă o dată că în politica românească „doctrinele” (în măsura în care pot fi invocate) se mai pot alătura dacă interesul o cere, dar orgoliile individuale și de grup ba. Altfel, ei cu socotelile lor, noi (în măsura în care le avem și ni le-am mai face), cu ale noastre. Probabil că susținătorii vechi și frenetici vor rămâne să susțină mai departe ce-au mai susținut, stând cu ochii în gura liderilor lor care le vor vorbi în continuare de la tv; derutații vor rămâne derutați, poate încă și mai și; apaticii vor urmări cu și mai mare convingere telenovelele americane, turcești sau chinezești.
 

L.D. CLEMENT

Rămâne însă de văzut dacă ei, unii sau alții, vor avea reacții față de noile aspecte de viață parlamentară care deja se promit. Se încearcă așadar noi polarizări întru „pentru” și „contra”, din nefericire pentru rezultatele activității legislative determinante nefiind pare-se conținuturile proiectelor aflate pe banda de producție, ci tocmai orgoliile de mai sus, proaspăta fractură cu efecte acute în durerile ei și prieteșugurile de astă circumstanță. „Abia de-acum vom face opoziție!” spunea deunăzi, etalându-și cioara vopsită, un deputat care, o vreme, ni se păruse a fi la putere. „Nu e vreo pagubă, doar s-a acrit ciorba” vorbea pe tușă, despre borșul românesc, un deputat bilingv, gata să se prindă într-o înțelegere. Din barca găurită a puterii, un glăscior zice că vinovați sunt ăilalți. Și mai aruncă o căldare cu zoaie peste bord… Opoziția de mai ieri jubilează; abia acum pare a prinde putere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: