Județul Suceava are 220.000 de asistați social

> Mai mult de o treime din populația județului Suceava este beneficiară a plăților de asistență socială > În mai puțin de 2 ani, numărul persoanelor îndreptățite la beneficii de asistență socială s-a diminuat cu peste 60.000 de persoane
O sumă de 183,8 milioane de lei s-a achitat, în 2013, în județul Suceava, cu titlul de prestații sociale, informează Agenția Județeană de Plăți și Inspecții Sociale, printr-un raport în care se subliniază că beneficiari au fost nu mai puțin de 219.988 de persoane. Conform sursei citate, în evidența instituției se aflau în plată 177.058 de alocații de stat pentru copii, 1.330 de alocații de plasament, 17.464 de alocații pentru susținerea familiei, 5.581 de indemnizații pentru creșterea copilului, 833 de stimulente pentru creșterea copilului și 7.014 de ajutoare sociale potrivit Legii venitului minim garantat. Anul trecut au primit ajutoare financiare pentru încălzirea locuinței 10.302 de locuitori ai județului, prin mijlocirea a AJPIS acordându-se 11 ajutoare de urgență și alte 3 ajutoare pentru refugiați. La începutul lui 2012, mai exact la finele primului trimestru al anului, potrivit unei informări a Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială, județul avea 280.306 beneficiari de prestații sociale. Aceasta înseamnă că, în mai puțin de 2 ani, numărul celor îndreptățiți la beneficii de asistență socială s-a diminuat cu peste 60.000 de persoane.
 

„Prestațiile sociale se încadrează în rândul măsurilor de redistribuție financiară destinate persoanelor sau familiilor care întrunesc condițiile de eligibilitate prevăzute de lege, iar serviciile sociale reprezintă ansamblul complex de măsuri și acțiuni realizate pentru a răspunde nevoilor sociale ale persoanelor, familiilor, grupurilor sau comunităților, în vederea prevenirii și depășirii unor situații de dificultate, vulnerabilitate ori dependență, pentru creșterea calității vieții și promovarea coeziunii sociale” se precizează în informarea AJPIS Suceava. Astfel, ținând cont că, după recensământul din 2012, populația județului Suceava nu depășea 614.451 de locuitori, se poate concluziona că mai mult de o treime este beneficiară a plăților de asistență socială. Însă cu mențiunea că o persoană singură sau o familie formată din soț/soție, cu unul sau mai mulți copii aflați în întreținere, poate fi beneficiară a uneia sau a mai multor tipuri de prestații sociale concomitent.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: