Comunicat de presă

“Desființarea Judecătoriei Gura Humorului nu poate fi o soluție”

Marți, 18.02.2014, a fost înaintat spre Comisia juridică, de disciplină și imunități amendamentul privind modificarea și completarea textului la „Proiectul de Lege privind desființarea unor instanțe judecătorești și a parchetelor de pe lângă acestea”.
 

Deputații PNL Radu Surugiu și Dumitru Pardău, precum și senatorul PSD Neculai Bereanu susțin eliminarea din anexa 1 a punctului 26 cu privire la desființarea Judecătoriei Gura Humorului. Motivarea amendamentului a fost dată de: ,,Accesul la justiție al cetățenilor nu poate fi limitat din cauza resurselor financiare prin desființarea acestei Judecătorii. Nu se motivează desființarea acesteia și, prin prisma faptului că există un volum de muncă foarte mare, conform rapoartelor din anii trecuți, sediul este adaptat și conform activității ce se desfășoară în prezent. Rearondarea acestei Judecătorii în alte zone de competență (Suceava, respectiv Câmpulung Moldovenesc) nu se justifică din cauza faptului că acele instanțe sunt deja supraaglomerate. Un alt impediment serios este reprezentat de distanțele mari dintre respectivele zone de competență, impediment ce afectează atât cetățenii, cât și justițiabilii. Deputatul Radu Surugiu a declarat: ,,Sperăm că raportul final al acestui proiect de lege să nu cuprindă spre desființare Judecătoria Gura Humorului; eu și colegul meu Dumitru Pardău am făcut și facem toate eforturile necesare pentru ca acest lucru să nu se întâmple. Contăm pe sprijinul colegilor din PSD, mai ales că dl senator Bereanu ne este alături în acest demers. Această Judecătorie deservește o zonă importantă din județul Suceava, instituție ce cuprinde: 6 judecători, 9 grefieri, 3 grefieri arhivari, 1 agent procedural, 1 șofer și 1 muncitor. Reafirm faptul că importanța acestei judecătorii este susținută și de volumul mare de activitate, așadar desființarea Judecătoriei Gura Humorului nu poate fi o soluție.” (Cabinet deputat PNL Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI