Mama Gabrielei

Matematiciana Gabriela Drișcu, soția fostului nostru coleg de la ziarul ,,Zori noi” Suceava Petru Drișcu, o prezență întotdeauna îmbogățitoare la întâlnirile de la Librăria Scriitorilor Suceava -,,Scriitorul citește” cu amintirile ei despre literații și artiștii din cercul fraților Drișcu, s-a văzut într-o zi singură, înconjurată de valuri de hârtie.
 

Inteligentă, cultivată și mai ales doritoare să lase o amintire frumoasă despre tatăl și unchiul lor fiului, Lucian, și nepoților săi, Paul și Daniel, unicii moștenitori de sânge ai celor doi oameni de cultură suceveni, Gabriela Drișcu s-a ocupat de valorificarea editorială a acestor manuscrise, colaborând inspirat cu artista plastică Lucia Pușcașu și cu scriitorii Constantin Severin și Nicolae Cârlan. Așa au văzut lumina tiparului volumele postume ,,Prezentul sub lentile” și ,,Portretul” de Petru Drișcu și ,,Oglinda cu memorie” de Mihai Drișcu. O întreprindere salutară, o răspundere asumată, dar nu mai puțin grea, în care Gabriela Drișcu a avut-o alături, sprijin moral, pe cea căreia, suferindă, i-a purtat de grijă până în ultima clipă, pe mama sa, Silvia Gulimas. Am schimbat puține vorbe cu distinsa doamnă, căreia i-am rămas pe veci datoare cu o întâlnire în care să-mi povestească despre lumea de odinioară, cu balurile tinereții sale în superba sală a Gării Burdujeni. M-am bucurat însă de șansa unei zile însorite de toamnă, în 2010, când, la o plimbare de amiază însorită, împreună cu Gabi, mi-a ieșit în cale. Atunci a fost o clipă în care am citit pe chipurile lor senine adevărul unei iubiri puternice, al unei prietenii afectuoase, în care fiecare dând atât de mult, Mama i-a dăruit fiicei, cu puterea dintotdeauna a mamelor, chiar mai mult decât au știut amândouă. Un mai mult despre care, acum, după despărțire, Gabriela află în fiecare zi ceva în plus. Și care în cu totul i se arată ca o bucurie care o însoțește și o încurajează pentru mai departe.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI