Procurorii suceveni, la raport

Potrivit raportului de bilanț pe anul 2013, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava – adică cel care le are în subordine directă pe cele de pe lângă Judecătoria Suceava, Judecătoria Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Vatra Dornei și cel de pe lângă Judecătoria Gura Humorului –, și care deservește, „prin raportare la organizarea administrativ-teritorială”, exact 688.435 de locuitori, are 48 de posturi, dintre care doar 43 sunt ocupate.
 

Ceea ce înseamnă că un procuror teritorial deservește cel puțin 16.000 de persoane în județul Suceava. Volumul de muncă al magistraților parchetului a fost de 33.804 de dosare, fiind soluționate peste 15.000. Nesoluționate, arată raportul procurorilor, sunt 12.063 de dosare. Raportul procurorilor suceveni arată și că, din totalul de peste 15.000 de dosare, s-au finalizat cu trimiterea în judecată, prin rechizitorii, 1350. Numărul inculpaților deferiți justiției, prin aceleași dosare, a fost de 1691, dintre care 180 în stare de arest preventiv. Au fost arestați preventiv, din sectorul supravegherii urmăririi penale, 135 de inculpați, dintr-un număr de 1289 de dosare cu 1561 de inculpați. Procurorii au efectuat urmărirea penală directă în 525 de dosare, soluționând 335 de dosare. La grefa parchetelor, angajații sunt insuficienți, deși schema este completă. Efectiv, în județul Suceava, există actualmente exact 33 de grefieri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: