Prin proiecte cu finanțare europeană

Proiecte de e-guvernare în 30 de localități din județ

Consiliul Județean Suceava coordonează implementarea a două proiecte de soluții de e-guvernare în 30 de localități sucevene, prin două proiecte cu finanțare europeană.
 

Astfel, Consiliul Județean Suceava este liderul proiectului „Implementare de soluții e-guvernare la nivelul a 15 UAT-uri din județul Suceava I” finanțat prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice, axa prioritară III – „Tehnologia informației și comunicațiilor pentru sectoarele privat și public”, Domeniul Major de intervenție 2 „Dezvoltarea și creșterea eficienței serviciilor publice electronice”, „Operațiunea 1 susținerea implementării de soluții de e-guvernare și asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”. Partenerii Consiliului Județean Suceava în cadrul acestui proiect de investiții sunt 15 UAT-uri: Bogdănești, Gălănești, Voitinel, Siret, Balcăuți, Calafindești, Zamostea, Milișăuți, Iaslovăț, Todirești, Bălăceana, Siminicea, Cornu Luncii, Fântâna Mare, Boroaia. Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creșterea performanței actului administrativ prin eficientizarea activităților interne, a calității serviciilor publice online aduse cetățeanului cu ajutorul unui sistem informatic integrat, implementat la nivelul instituțiilor publice partenere din județul Suceava, care să gestioneze Registrul Agricol în format electronic și să realizeze un management intern performant. Obiectivele urmărite prin intermediul acestui proiect de investiții sunt: 8 servicii publice electronice, 8 componente dezvoltate și implementate ale Sistemului informatic de gestiune al Registrului Agricol Electronic, 7 componente dezvoltate și implementate ale soluției informatice de gestionare a activităților specifice UAT-urilor (financiar-contabile, bugetare, resurse umane, taxe și impozite locale, evaluarea eficienței proiectelor desfășurate), 57 de persoane instruite pentru folosirea produselor software implementate, două persoane instruite pentru asigurarea mentenanței produselor software implementate. Contractul de finanțare a fost semnat la data de 24 ianuarie 2014 și are o durată de implementare de 18 luni. Valoarea totală a proiectului „Implementare de soluții e-guvernare la nivelul a 15 UAT-uri din județul Suceava I” este de 6.626.464,92 lei, iar cofinanțarea pentru toți beneficiarii este de 132.529,30 lei (2%). Precizăm că la data de 3 decembrie 2013 a fost semnat un alt contract de finanțare în valoare totală de 6.734.654,52 lei, în cadrul aceluiași program, de care vor beneficia încă 15 UAT-uri din județul Suceava: municipiul Fălticeni, Arbore, Baia, Ciprian Porumbescu, Dărmănești, Dolhasca, Drăgușeni, Forăști, Horodniceni, Ilișești, Izvoarele Sucevei, Preutești, Râșca, Udești, Vadu Moldovei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: