Schiță

Mai deunăzi, de când fulg cu fulg fulgii au indicat că nu-i chiar de glumă cu iarna asta întârziată, cineva, pe o rețea de socializare, a pus să călătorească și printre suceveni (iar destui dintre ei i-au multiplicat călătoria), dezgropată din nămeții uitării, o fotografie din Bucureștii zăpezilor lui 1958 – pe un bulevard, mulțime de inși („înarmați”, cum ar cere clișeele de acum, deși termenul e mult mai potrivit perioadei de atunci) cu lopeți fac largă cărare prin Capitală. Dacă vreți, și o… cărare între acest exemplu și cel „vienez”, făcut de primarul sucevenilor săptămâna trecută s-ar putea face. Doar dacă vreți.
 

L.D. CLEMENT

Și dacă părăsim prezumția că inșii zeloși din fotografia mai veche de peste jumătate de secol vor fi fost, poate, mânați pe străzi cu (cel puțin) cozi de lopată. Iar dacă o părăsim, putem adăuga acestui tablou de iarnă descrierea sumară a unei străzi din buricul Sucevei, stradă pe care, alături de alte câteva, supraviețuiesc și 2-3 case din anii ’40 (pe atunci, vecine cu oborul), cu totul neînsemnate lângă blocurile turn. Stradă pe care, deunăzi, puținii proprietari de case deja ieșiseră să curețe zăpada de pe lângă acestea, în vreme ce numeroșii proprietari de locuințe la bloc nu. Rânduri ca cele de mai sus, firește, nu-s în căutare de „gospodari”, nici de contribuabili care consideră poate că deja își vor fi făcut treaba, plătind administrația să se ocupe de… Ci doar cu semnificația de schiță despre iarnă; chiar de pastel, dacă vă place: Din văzduh, cumplita iarnă… Cum e iarna? Cumplită.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: