În Regiunea de Nord-Est

Suceava, al doilea județ care își întinerește populația

Județul Suceava continuă să se remarce cu un sport natural în creștere, ceea ce înseamnă că numărul născuților vii îl depășește pe cel al decedaților.
 

Astfel, în primele 11 luni ale anului 2013, în Suceava s-a înregistrat un spor natural pozitiv de 681 persoane, unul mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, în care indicatorul respectiv a avut tot valori pozitive, respectiv de 604 persoane. Conform datelor Direcției Județene de Statistică Suceava, în noiembrie 2013, în județ s-au născut 598 copii, în scădere cu 110 nou-născuți în comparație cu luna anterioară și, de asemenea, cu 4 mai puțini decât în noiembrie 2012. Însă, în spiritul trendului amintit, în perioada la care facem referire au decedat 569 de suceveni, numărul deceselor din noiembrie 2013 fiind cu 116 persoane sub cel din octombrie și cu 39 decese mai mic față de noiembrie 2012. Potrivit DJS, în cea de-a unsprezecea lună a anului trecut, în județul Suceava și-au pierdut viața și 7 copii cu vârsta sub un an. Totodată, în luna noiembrie 2013, în județul Suceava, numărul născuților vii a fost mai mare față de numărul deceselor, sporul natural înregistrat fiind pozitiv, de 29 persoane. De precizat este că, în luna noiembrie a anului trecut, în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, Suceava s-a situat pe locul al doilea din punctul de vedere al sporului natural al populației, cu un plus de 29 de persoane, prima poziție fiind deținută de județul Iași, cu spor de 71 de persoane. În ceea ce privește celelalte județe componente, ele se remarcă prin sporul natural negativ accentuat: Bacău (-215 persoane) Neamț (-212 persoane) Botoșani (-105 persoane) și Vaslui (-94 persoane). Astfel, dacă în noiembrie 2013, la nivel regional, sporul natural al populației a fost negativ, de 526 persoane, aceeași tendință s-a consemnat și în întreaga țară, sporul natural al populației fiind de minus 5.477 persoane.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: