Dorna

Poduri de gheață și un zăpor imens aruncate în aer, prin explozii controlate

În perioada în care temperaturile au scăzut, echipaje ale Detașamentului de pompieri Vatra Dornei au monitorizat cursurile râurilor Coșna, Dorna și Bistrița.
 

Marți, 21 ianuarie a.c., au fost semnalate aglomerări de sloiuri care s-au format pe cursurile râurilor monitorizate. În aval de stația de epurare a municipiului Vatra Dornei, formațiunile de gheață au blocat un canal de colectare a scurgerilor de pe versanți, iar apele s-au acumulat în partea stângă a unui dig de protecție și puneau în pericol gospodăriile din zonă. În urma solicitării Comitetului Local pentru Situații de Urgență Vatra Dornei și a specialiștilor din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, prefectul Florin Sinescu a decis trimiterea la fața locului a Grupei pirotehnice a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava. Pe parcursul a două zile, miercuri și joi, pirotehniștii au executat lucrări de distrugere prin explozie a podurilor de gheață, pe o lungime de 600 de metri, și a zăporului, pe o lungime de 200 de metri. Pentru detonarea formațiunilor de gheață aflăm că s-au folosit aproximativ 40 de kilograme de materiale explozive. În urma acestor intervenții, ni s-a precizat că pericolul de inundare a gospodăriilor amenințate a fost înlăturat. Pompierii dorneni anunță că vor continua monitorizarea râurilor pe toată perioada sezonului rece și, dacă se va impune, Inspectoratul pentru Situații de Urgență va interveni pentru înlăturarea eventualelor probleme semnalate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: